Найвищим чоловіком у США став українець

— 25 травня 2010, 13:15

Мешканець Міннесоти, 27-річний Ігор Вовковинський, що має зріст 2 метри 34 сантиметри, потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

"Добре, що я нарешті маю доказ того, що я найвищий чоловік у Америці. Коли мене питали, чи я дійсно найвищий, я ніколи не міг довести цього. Тепер я маю цей сертифікат, що можна повісити на стіну і який я нарешті зможу показувати!", - тішиться Ігор, пише Dіgital Journal.

Матір новоспеченого рекордсмена, Світлана, перебралася з Києва до США, коли хлопцеві було 7 років. Саме там їй вдалося зібрати кошти на операцію та лікування, якого тоді потребував Ігор, повідомляє сайт TheTallestMan.com.

Вже тоді хлопчик був заввишки 1 метр 82 сантиметри й важив більше 90 кілограмів.

Свого часу Вовковинський набув неабиякої популярності, виступивши як "найбільший прихильник" під час передвиборної кампанії нинішнього президента США Барака Обами.

Українці не лише найвищі в США, але й у світі. Так, ще в 2007 році Леоніда Стадніка із села Подолянці, що на Житомирщині, було визнано найвищою людиною у світі - його зріст 2 м 57 см.

Однак вже 2009 року його позбавили цього звання - не тому, що знайшовся хтось вищий за нього. Леонід відмовився від повторного обмірювання, оскільки "втомився від постійної уваги оточуючих".

Таким чином сьогодні офіційно найвищою людиною є Султан Косен, чий зріст 2 м 47 см. Але Стаднік від того менше не став.

Реклама:

Головне сьогодні