Діти-сюрпризи: інколи мами не здогадуються про вагітність до самих пологів

— 27 травня 2010, 11:28

Неймовірно, але, за статистикою, одна з 600 майбутніх матусь й гадки не має, що вагітні, доки в них не починаються пологи, пише The Daily Mail.

Коли сімейний лікар пояснив її порушення циклу ранньою менопаузою, 41-річна Аманда Морган відчула полегшення, адже побоювалась, що справи можуть бути значно серйознішими.

Лікар взяв у жінки аналізи крові на гормони та відправив додому. Тож можете собі уявити її подив, коли того ж вечора, почуваючись трохи недобре, Аманда зайшла до ванної кімнати - й народила дівчинку вагою майже у 2,4 кілограмів.

Маленькій Кейтлін, яка, за оцінкою лікарів, з'явилася на світ на 28 тижні вагітності, нині вже 3 роки. Донині Аманда, яка на той момент вже була матір'ю двох синів, запевняє, що й не здогадувалась про свою вагітність.

"Із хлопцями це були сильні штовхання, ранкова нудота, болі у спині та набряклі литки. Й пологи були дуже довгими. Тож я була неймовірно шокована, коли несподівано народила Кейтлін", - каже Аманда.

"Більшості людей важко це уявити, але ситуації, коли жінка насправді не здогадується, що в неї буде дитина, насправді трапляються. Зазвичай це буває з діловими жінками, особливо коли в них наближається менопауза", - розповідає співробітниця Пологового центру в Лондоні Джен Мернс.

Вона пригадує, як доводилося терміново приймати пологи у жінок, яких у лікарні обстежували на що завгодно, від проблем зі шлунком до незрозумілої пухлини, аж поки не виявлялося, що причина цьому не щось зловісне, а гарненьке маля.

"З медичної точки зору, кровотечі під час вагітності - звична справа, особливо під час перших кількох місяців, коли дитина прикріпляється, тож жінка гадає, що в неї досі триває менструація. Також не кожна жінка набирає багато ваги під час вагітності, або відчуває інші симптоми на кшталт ранкової нудоти", - каже Мернс.

"Навіть штовхання дитини можуть бути сприйняті за розлад травлення", - запевняє вона.

Коли 19-річна Лорен Ханнен прокинулася серед ночі від болісних спазмів у шлунку, її матір аж ніяк не могла припустити, що їй ось-ось доведеться приймати власну онуку Лілі вагою у 3,2 кілограми просто на підлозі їхньої вітальні.

"Ми з Беном, хлопцем, з яким зустрічалися три роки, завжди користувалися презервативами. В мене не було нудоти, і, що дивно, увесь цей час в мене була менструація. Не було жодних ознак того, що я вагітна", - каже Лорен.

Одразу два сюрпризи отримала 35-річна Саллі Джайлз - дівчаток Емму та Кейт, вагою по 900 грамів. І це не було першою вагітністю Саллі - вона вже мала 5-річного сина. Після його народження Саллі справно приймала протизаплідні пігулки.

Звернутися до лікаря її змусило постійне відчуття втоми та виснаження. За два тижні, на 28 тижні вагітності, з'явилися на світ її дівчатка.

"Почуваєшся трохи дурепою, не розуміючи, що матимеш дитину - або, в моєму випадку, двох дітей...Навіть зараз я іноді дивлюся на дівчат й не можу повірити, що вони тут", - зізнається Саллі.

Реклама:

Головне сьогодні