68-річна транссексуалка виборола собі жіночу пенсію

— 23 червня 2010, 14:51

Зміна статі стала серйозним випробуванням для подружжя, яке має двох дорослих дітей та онуків. Проте, попри всі негаразди, шлюб Тімбреллів лише зміцнів, повідомляє The Daily Mail.

Адвокат Крістін, яка фігурує у судових документах як "пані Тімбрелл" зазначив, що його клієнтці тривалий час довелося жити із "глибоким відчуттям несумісності", як жінці у чоловічому тілі.

На момент операції зі зміни статі Крістін було вже 59 років. Коли ж за рік вона забажала одержувати пенсію, їй відмовили через те, що юридично вона усе ще лишалася чоловіком, тож мусила чекати до встановлених 65 років.

Тімбреллів повідомили, що єдиним виходом, аби Крістін офіційно стала чоловіком, є їхнє розлучення, оскільки дві жінки не можуть перебувати у шлюбі.

"Відповідь уряду на мою заяву про пенсію була така, що я чоловік. Я не є (чоловіком). І це приниження, що уряд не визнає цього", - заявила Крістін під час судового слухання.

В іншому ж випадку, переконували посадовці, ранній вихід Крістін на пенсію означав би, що Тімбрелли мають "пільгові умови" відносно інших подружніх пар.

Проте для обох жінок, щирих християнок, було неприпустимим покласти кінець 42-річному шлюбу. До того ж, вони вважали, що, у разі, якщо вони житимуть просто як цивільні партнери, їх сприйматимуть як геїв.

"Ми із Джой непохитні в тому, що не бажаємо розлучатися. Ми любимо одна одну й віддані одна одній. Розлучення йде всупереч моїм та Джой релігійним переконанням", - зазначила жінка.

"Ми були чоловіком та жінкою, й ми дали одне одному обітниці, доки смерть не розлучить нас. Як раптом тепер вони кажуть, що ми не можемо більше бути одруженими?", - запитала Крістін.

Втім, історія подружжя Тімбреллів нарешті завершилася щасливо - згідно із рішенням, ухваленим лордом-суддею у вівторок, пенсійний вік для Крістін мав початися від її 60-го дня народження, відповідно до статі, якої вона набула, й Департаменту праці та пенсій доведеться це визнати.

Реклама:

Головне сьогодні