Ходіння по крамницях робить чоловіків імпотентами?

— 30 червня 2010, 14:06

Речовина під назвою бісфенол А, що застосовують для того, аби зробити чорнило видимим, має здатність пригнічувати чоловічі гормони, повідомляє The Daily Mail.

Бісфенол А потрапляє до організму, варто чоловікові потримати чеки в руках, а потім торкнутися до рота або їжі.

"Речовина на кшталт цієї могла б зрушити баланс статевих гормонів у чоловіків до естрогену", - стверджує уролог Френк Соммер з Берліну.

"Надалі це призводить до зменшення сексуального потягу, сприяє збільшенню живота замість м'язів та має поганий вплив на ерекцію та потенцію", - каже лікар.

Бісфенол А також є на консервних бляшанках, завісках для душу, іграшках та дитячих пляшечках.

Окрім порушень роботи ендокринної системи, бісфенол А також пов'язують із раннім пубертатом у дівчаток, збільшенням ризику раку та діабету, порушеннями метаболізму і фертильності.

Науковці й раніше намагалися привернути увагу до небезпеки використання бісфенолу А. У грудні семеро експертів з п'яти британських університетів письмово звернулися до уряду країни з вимогою переглянути питання із бісфенолом.

У 2010-му році своє занепокоєння впливом хімікатів на дітей та немовлят висловило Управління з контролю за якістю харчів та ліків Сполучених Штатів (Food and Drug Administration), повідомляється на сайті FDA.

Реклама:

Головне сьогодні