В Україні новий туроператор з екс-менеджером "Карія Тур"

— 28 липня 2010, 12:42

Главою Eray Tour в Україні став Оуз Ергюль, який очолював Karya Tour з моменту її виходу на український ринок у 2003 році.

Діяльність Karya Tour в Україні була зупинена на початку липня. Тоді близько 1800 туристів, що купили путівки в Karya Tour, почали виселяти з турецьких готелів. Українцям повідомили, що їхній туроператор не забезпечив оплату заброньованих номерів.

За словами Оуз Ергюля, що тепер обіймає посаду представника Eray Tour в Україні, вихід нового туроператора на український ринок ніяк не пов'язаний з банкрутством Karya Tour.

"Компанія вже представлена на інших ключових ринках країн СНД - Росії, Білорусії, Молдови. Рішення про вихід на український ринок було прийнято рік тому і ніяк не пов'язано з ситуацією, що склалася з Karya Tour", - стверджує він.

[L]

Плани нового туроператора на українському ринку досить амбітні. Цього року Eray Tour має намір працювати по двох ключових напрямках - Туреччина і Єгипет.

"До кінця року ми зможемо перевезти 70 тисяч туристів з України, а наступного року думаємо збільшити цей показник до 120 тисяч", - заявив гендиректор компанії Євген Пушенко.

У компанії планують розвивати й інші напрямки - Таїланд, ОАЕ, а також деякі напрямки зимового відпочинку, зокрема, Австрію. У Туреччині та Єгипті Eray Tour буде стороною, що приймає.

Як і інші турецькі туроператори, Eray Tour буде продавати свій продукт в Україні не прямо, а через систему турагентів.

В інтерв'ю виданню Оуз Ергюль, представник Eray Tour в Україні, розповів про свій зв'язок зі збанкрутілою "Карія Тур": "Хочу уточнити, що на українському ринку існувало дві компанії, що продавали продукт Karya Tour. Це - "Карія Тур" і "Карія Тур Юкрейн".

"Справді, я був одним з топ-менеджерів "Карія Тур". Вона вийшла на ринок у 2003 році і була визнана банкрутом у середині 2009-го. У керівництві другої компанії - "Карія Тур Юкрейн" - участі я не брав. Я виконував обов'язки лише консультанта", - пояснив Оуз Ергюль.

Він підтвердив, що володів часткою бізнесу в компанії "Карія Тур", але до власників "Карія Тур Юкрейн" не відноситься.

Оуз Ергюль спростував розмови про те, що Eray Tour є дочірньою компанією Tez Tour: "Ні. Юридично компанії Tez Tour і Eray Tour ніяк не пов'язані. Однак ми дуже тісно співпрацюємо в Туреччині. Приміром, у компанії Tez Tour є мережа власних готелів Amara World. Ми є ексклюзивним партнером із продажу".

"В Україні у нас будуть партнерські відносини. Зокрема ми плануємо викуповувати у них місця на літаках", - додав Оуз Ергюль.

За матеріалами "Дело"

Реклама:

Головне сьогодні