Жінки середнього віку мають найкращі оргазми

— 29 липня 2010, 13:47

У житті жінок після 40-50 років, окрім гарячих припливів та інших негараздів відкривається ще один, приємний та дуже хвилюючий розділ.

Йдеться про секс - виявляється, лише тоді жінка починає наближатися до свого піку, повідомляє The Daily Mail.

Якщо серед жінок 18-30 років 54% мають проблеми з досягненням оргазму, у віці 31-45 років цей відсоток зменшується до 43%. Серед опитаних пані віком 46-54 років складнощі з оргазмом відчувають 48%.

Американські дослідники також виявили, що найбільш сексуально активними є жінки 31-45 років. 87% з них похвалилися, що регулярно займаються сексом.

На великий подив, ця цифра перевищила навіть показники дівчат 18-30 років, серед яких регулярно кохаються 85%.

[L]

Загалом під час дослідження, результати якого опублікував "Британський журнал урології", були опитані 600 жінок різного віку.

Науковці зазначають, що на сексуальну сферу життя жінки впливає низка факторів, таких як ступінь довіри та міцність стосунків. Тож нерідко жінка досягає відчуття найбільшої комфортності з партнером саме у поважному віці.

На жаль, вчені також змушені були констатувати, що дві з трьох опитаних жінок потерпають від якоїсь форми сексуальної дисфункції, як, наприклад, ослаблений потяг або брак задоволення.

Доктор Дебра Фромер з Університетського медичного центру Хакенсаку у Нью-Джерсі, яка очолила дослідження, зазначає, що це може серйозно впливати на самоповагу, відчуття цілісності та взаємозв'язку.

"Дослідники виявили значущі асоціації між більшістю категорій сексуальних дисфункцій, недостатністю фізичного та емоціонального задоволенням та загальним самовідчуттям", - каже вона.

"Ось чому є настільки важливим забезпечити виявлення та, за можливості, вирішення проблем", - закликала дослідниця.

На користь того, що жінки у 40-50 років почуваються сексуальнішими, свідчить і те, що саме вони є чи не найактивнішими покупцями відвертої спідньої білизни, стрингів, поясів та панчіх. Продавці відмічають, що для багатьох жінок джерелом натхнення стала героїня Кім Кетрелл у серіалі "Секс та місто" - невгамовна Саманта.

Реклама:

Головне сьогодні