У Венеції з'явиться перша в історії жінка-гондольєр

— 16 серпня 2010, 16:17

Щоб отримати бажаний сертифікат 24-річна Джорджія Босколо, чий батько також був гондольєром, протягом року виконувала ряд практичних завдань та письмових контрольних робіт, передає ВВС.

Тепер жінка стане членом гільдії венеціанських гондольєрів, до складу якої до цих пір входили лише чоловіки. Босколо зможе офіційно проводити гондолу складними і розгалуженими венеціанськими каналами.

Джорджія сподівається, що незабаром на своїй власній гондолі вона зможе вирушати по каналах від самого собору Святого Марка, головної визначної пам'ятки міста на воді.

Як розповів заступник мера Венеції Сандро Сімонато, серед 425 гондольєрів гільдії історично спостерігалося "чоловіче засилля". Кожен з гондольєрів і до цього дня ревно шанує традиції і майстерність цієї стародавньої професії.

Сімонато також зазначив, що успіх Джорджії, цілком ймовірно, надихне й інших жінок на освоєння професії гондольєрші.

Щоправда, незважаючи на те, що у Босколо тепер є ліцензія, їй дозволяється тільки замінювати одного зі своїх колег, якщо той захоче взяти вихідний.

Прокотитися на гондолі - задоволення не з дешевих. За 20-хвилинне подорож на всім відомому 11-метровому чорному човні доведеться заплатити мінімум 40 євро за людину.

Реклама:

Головне сьогодні