Чоловіки частіше зраджують жінок, які заробляють більше за них - вчені

— 17 серпня 2010, 14:26

Деяких чоловіків скакати у гречку змушує емоційний біль, спричинений втратою свого статусу годувальника, вважають вони.

Секрет тривалих та щирих подружніх стосунків, як вирахували американські дослідники, полягає у тому, аби жінка приносила додому на 25% грошей менше, ніж її супутник.

Що меншим буде цей розрив - то більшою стане вірогідність того, що чоловік заводитиме собі коханок, повідомляє The Telegraph.

[L]

Втім, образ чоловіка, якого підштовхує до зради успішність його прекрасної половини - лише частка загальної картини, зауважують соціологи.

Чоловіки, що заробляють суттєво більше за дружин, так само схильні до походів "наліво" - адже вони мають вдосталь свободи та коштів, аби підтримувати свій таємний роман.

"Менший заробіток, ніж в партнера жіночої статі, може становити загрозу щодо чоловічої ідентичності, піддаючи сумнівам традиційне визначення чоловіка як годувальника родини", - зазначає очільниця дослідження, соціолог Крістін Манш.

"На іншому кінці спектру чоловіки, що заробляють набагато більше за своїх партнерів і можуть мати роботу, що пропонує більше нагод для зради, як то багато робочих годин, подорожі й вищі прибутки, завдяки чому зраду легше приховати", - каже вона.

Дослідники виявили, що чоловіки, бюджет чиїх сімей цілком залежить від заробітків дружин, зраджують їх у п'ять разів частіше.

"Можливо, чоловіки, які заробляють менше за своїх партнерів, є більш нещасливими, а тому і зраджують", - припускає Манш.

Жінки, ж що заробляють менше за чоловіків, менше їх зраджують, зазначають дослідники. Наприклад, дружини, що фінансово цілком залежать від чоловіків, на 75% менш схильні до зради, ніж ті, хто самі приносять більшу частину коштів до сімейної скарбнички.

"Для жінок те, що вони заробляють менше за партнера-чоловіка, не є загрозливим, це status quo. Більш важливим є те, що економічно залежні жінки мають менше можливостей для зради і вони можуть приймати виважене рішення, що зрада того не варта. Якщо їх спіймають, їхнє джерело прибутку опиниться під загрозою", - розповідає Манш.

Крім того, опитавши кілька тисяч подружніх пар із 18-28-річним стажем, дослідники виявили, що американці зраджують одне одного значно рідше, ніж вважалося. В адюльтері зізналися лише 3,8% опитаних чоловіків та 1,4% дружин.

Реклама:

Головне сьогодні