Чоловіки обирають жінок з фігурою "пісочний годинник" - науковці

— 26 серпня 2010, 15:16

Крім того, вчені підрахували, що чоловікові достатньо лише долі секунди, аби визначити, приваблює його особа протилежної статі чи ні, повідомляє The Telegraph.

Чоловіка до жінки вабить співвідношення її талії до стегон, що "в ідеалі" має дорівнювати 0,7, тобто, об'єм талії має становити 70% від об'єму жіночих стегон.

Таким чином, "ідеальними" можуть вважатися фігури таких визнаних красунь, як акторки Мерілін Монро й Джессіка Альба, а також супермодель Алессандра Амбросіо.

Під час дослідження, яке очолив новозеландський антрополог Барнабі Діксон з Університету Вікторії, що у Веллінгтоні, групі добровольців демонстрували фотографії різних жінок.

Піддослідних просили визначити ступінь їхньої привабливості, а дослідники тим часом за допомогою інфрачервоних камер спостерігали за їхніми очима.

Попри те, що погляди більшості чоловіків спершу зосереджувались на зоні декольте жінок на фото, насправді ж найбільш привабливими їм видавалися саме стегна й талія.

Мерлін Монро. Фото з сайту etoday.ru
"Чоловіки оцінювали зображення з фігурами "пісочний годинник" та стрункою талією... як найбільш привабливі, незалежно від розміру грудей", - розповідає Діксон.

"Схоже, що ідеальне співвідношення 0,7 надсилає чоловіку біологічний сигнал про те, що жінка є більш фертильною й більш здатна створити здорове потомство, байдуже, який у цієї жінки розмір", - зазначає він.

Пропорції фігури, пояснює антрополог, залежать від того, як розподіляються жири у тілі, що у свою чергу безпосередньо пов'язано з фертильністю жінки.

Антрополог також займався дослідженням питання, які риси чоловіків жінки вважають найпривабливішими. Діксон виявив, що ті не надають перевагу м'язистим хлопцям.

Навпаки, жінки воліють обирати в якості партнерів худорлявих, навіть дещо жіночоподібних чоловіків, бо саме такі фізичні риси більше асоціюються із турботливістю й ніжністю.

"Люди не паруються просто випадково", - упевнений антрополог.

Реклама:

Головне сьогодні