Тест

Визнане мертвим немовля ожило в материнських обіймах

Маленький Джеймі Огг був одним із двійнят, що з'явилися на світ на 27 тижні вагітності. Із його сестричкою Емілі було все гаразд, втім новонароджений хлопчик попри зусилля лікарів так і не почав дихати, повідомляє The Daily Mail.

"Лікар запитав мене, чи обрали ми ім'я для нашого сина. Я сказала "Джеймі", і він повернувся з моїм сином, вже сповитим, й сказав: "Ми втратили Джеймі, він не подужав, мені шкода", - згадує Кейт Огг страшні події того березневого дня.

"Це було найгірше, що я колись відчувала", - каже вона.

Вийнявши мляве дитяче тільце з ковдрочки, Кейт зняла з себе сорочку та притулила нерухомого хлопчика до грудей. Голову малюка вона вмостила собі на руку, а тоді вони з чоловіком Девідом почали говорити до свого сина.

"Ми сказали йому, як його звати і що в нього є сестра. Ми розповіли про те, що б ми хотіли зробити разом з ним за його життя", - згадує Кейт.

Протягом двох годин жінка голубила малюка, аж поки він раптом не почав подавати ознаки життя.

Коли маленький Джеймі почав хапати повітря, лікарі спершу сприйняли це за рефлекс. Коли ж Кейт спробувала його погодувати, вмочивши палець у грудне молоко, дихання хлопчика вирівнялося.

"Невдовзі він відкрив очі. Це було диво. Тоді він простяг ручку та вхопив мене за палець", - згадує Кейт.

"Лікар продовжував хитати головою й казати: "Я не вірю, я не вірю", - каже вона.

Днями батьки тепер вже п'ятимісячних двійнят уперше розповіли свою дивовижну історію широкому загалу, з'явившись в австралійському телешоу.

Кейт звернулася до глядачів, наголошуючи на важливості догляду "шкіра - до шкіри", надто коли йдеться про недужих малюків. Цей метод, який також зветься "метод кенгуру", дедалі набуває більшої популярності у лікарнях.

У більшості випадків, коли під час пологів виникає якась серйозна проблема, новонароджену дитину одразу доправляють до відділення інтенсивної терапії. Натомість "метод кенгуру" дозволяє матері виступати в якості "людського інкубатора", водночас зігріваючи, стимулюючи та годуючи маля.

"На щастя, в мене дуже сильна, дуже розумна дружина. Вона інстинктивно зробила те, що зробила. Якби вона цього не зробила, ймовірно, Джеймі тут би не було", - зазначає тато дивом врятованого малюка.