У повних чоловіків низька якість сперми - вчені

— 1 вересня 2010, 11:32

Учені прийшли до висновку, що надмірна вага негативно впливає на репродуктивні функції чоловіка.

У дослідженні, проведеному вченими з університету Лейпцига, з 1999-го по 2005 рік взяли участь 2157 чоловіків. Ні в кого з учасників експерименту не було проблем з фертильністю, повідомляє NEWSru Israel з посиланням на Fertility and Sterility.

У результаті досліджень з'ясувалося, що у власників "пивного черевця" і надмірної ваги якість сперми нижча, ніж у їхніх більш підтягнутих однолітків.

Зокрема, у повних чоловіків відзначається низька концентрація сперматозоїдів в еякуляті. Та й ті сперматозоїди, що є - менш рухливі, тобто шансів дістатися до мети у них дуже мало.

Іншими словами, 20-30-річним чоловікам з надмірною вагою набагато складніше стати батьками, ніж їх підтягнутим одноліткам.

ВІДЕО ДНЯ

Дослідники відзначають, що їм досі не вдалося встановити, яким чином зайва вага впливає на якість сперми. Не виключено, що огрядність є наслідком гормональних проблем: із підвищенням об'єму талії зростає рівень естрогену і знижується рівень тестостерону.

Коментуючи результати дослідження, проведеного в Німеччині, радіостанція "Коль Ісраель" відзначає, що не виключено, що тепер перш, ніж вдаватися до дорогої процедури штучного запліднення, потенційних батьків будуть саджати на дієту.

Реклама:

Головне сьогодні