Тест

Шоппінг збуджує так само, як секс - вчені

Британські вчені довели, що шоппінг-терапія насправді допомагає людям, яких спіткали невдачі в особистому житті, пише The Telegraph.

Під час дослідження з'ясувалося, що подарункова картка доставляла людям таке саме задоволення, як і перегляд порнографії. Саме тому акційні товари так добре розкуповують.

Під час експерименту науковці виміряли активність мозку в емоційних областях у 50 добровольців. Вони порівняли їхню реакцію на низку заходів, серед яких - похід по крамницях та перегляд еротичного фільму.

Емоційне збудження вчені відстежували за допомогою спеціального обладнання iMotion, що аналізує рух очей і емоційні реакції організму в цілому за десятибальною шкалою.

Показники між 5 і 7 свідчили, що стан людини як при сексуальному збудженні. Подібне порушення розвивалося, коли людям з покупкою давали подарунковий купон, дисконтні картки або коли якась акція, що проходить в магазині, була пов'язана з улюбленим персонажем покупця.

До слова, експерти з маркетингу вважають, що зазвичай покупець, складає свою думку про те, чи варто купувати товари протягом двох секунд.