Італія збідніла на Ромео та Джульєтт

— 22 вересня 2010, 15:31

Як засвідчили дані опитування, проведеного на репрезентативній вибірці у соціальних мережах, справжніх романтиків в Італії залишилося лише 5%.

При цьому "Ромео" сьогодні налічується суттєво менше, аніж "Джульєтт": лише 1% італійських чоловіків називають себе романтиками проти десяти відсотків жінок, пише Німецька хвиля.

Питання респондентам ставилися на кшталт: чи забагато сексу шкодить серцевим справам або чи забагато закоханості шкодить сексу? І найчастіше (44%) італійці відповідали на обидва запитання "ні".

Психологи кваліфікують цю групу як "помірні" й пояснюють, що їхня кількість суттєво зросла за рахунок розкутих сучасних жінок. Адже сьогодні багато жінок чітко розділяють почуття пристрасті та кохання і не відчувають необхідності бути закоханими в партнера.

Інша, доволі чисельна група, яку психологи назвали "пристрасні", вважає, що закоханість шкодить любовним справам. Таких налічується 48 % серед чоловіків та 31% - серед жінок.

У третю групу увійшли ті, хто вважає, що ані почуттів, ані пристрасті не повинно бути забагато (13% чоловіків та 9% жінок).

І лише на останньому місці опинилися справжні романтики, які не уявляють собі пристрасті без справжнього кохання. Цікаво, що найбільше "Джульєтт" збереглося серед жінок віком від 35 до 45 років, відзначають спеціалісти.

"Чоловік здебільшого залишився таким, як був: зацікавленим більше у практичному боці кохання, аніж у романтиці. А от жінка дедалі більше змінюється. Італійки в коханні все більше переймають активний, "чоловічий" стиль поведінки", - коментує психолог Віллі Пазіні.

І ця тенденція, на думку експерта, дедалі посилюватиметься.

Реклама:

Головне сьогодні