Літні люди багато займаються сексом - вчені

— 24 вересня 2010, 16:03

Згідно з недавнім дослідженням Наталії Гаврилової (Чиказький університет) та Стейсі Тесслер Ліндо, майже 40% чоловіків і 17% жінок у віці 75-85 років живуть статевим життям, причому 71% чоловіків і 51% жінок оцінили якість сексу як "висока".

Статистика не може підтвердити або спростувати, що нинішні люди похилого віку більше займаються сексом, ніж попередні покоління: адже раніше вчені не опитували людей старшого віку про їхнє інтимне життя, пише Inopressa з посиланням на Newsweek.

Але деякі сексологи впевнені, що люди похилого віку дійсно стали сексуальнішими. Табу зняті, і багато літніх людей знаходять нові способи - наприклад, відправляються в ліжко після сніданку, оскільки вранці рівень тестостерону в організмі вище, пояснила відомий сексолог, 82-річна Вестхаймер Рут.

А для жінок старше 60 секс навіть приємніше, оскільки вже не треба побоюватися незапланованої вагітності, зауважила журналіст Конні Шультц.

Незабаром у будинку для людей похилого віку почнуть переселятися численні представники покоління "бебібумеров".

"У них вище самооцінка, більше грошей і кращий стан здоров'я, а значить, і сексом вони будуть займатися більше", - пророкує автор.

Власне, нью-йоркський будинок престарілих івриті Головна вже ввів спеціальні правила, що закріплюють права мешканців на сексуальне життя, не виключаючи і тих, хто страждає старечим недоумством і хворобою Альцгеймера.

Мешканцям дозволено мати при собі порнографічні матеріали, співробітникам рекомендується тактовно йти, якщо вони випадково застануть пару в ліжку.

Реклама:

Головне сьогодні