Сестри роблять чоловіка менш сексуальним

— 26 жовтня 2010, 06:00

Наявність великої кількості родичів жіночої статі робить чоловіків менш сексуально привабливими.

Справа не в тому, що таких чоловіків перестає приваблювати протилежну стать, просто їх манери і мова тіла можуть створювати їм менш чоловікоподібні образи в порівнянні з чоловіками, що виросли в сім'ї, де домінують чоловіки, пише The Telegraph.

Вчені з'ясували, що співвідношення чоловіків і жінок у сім'ї, члени якої разом ростуть, здатне впливати на сексуальну поведінку хлопчика більшою мірою, ніж на саму сексуальність.

У свою чергу, гени можуть визначати особистість і поведінка, проте навколишнє середовище "обточує" людини, як море гальку, заявляють експерти у своїй статті в журналі Psychological Science.

Група психобиологів з Техаського Університету поставила серію експериментів на новонароджених щурах.

Тварин розділили на групи. В одній групі превалювали особи жіночої статі, в іншій - чоловічого, а в третій - і самців, і самок було порівну.

У результаті з'ясувалося: більший вплив на поведінку молодняку виявлялося в групах, де дитинчата чоловічої статі плекалася разом з сестрами. Ці молоді самці менше злучалися в порівнянні з самцями, вирощеними в групі з переважною більшістю особин чоловічої статі, або де самок і самців було порівну.

У "жіночій групі" самки не демонстрували сексуально привабливу поведінку, що полягає в особливому обертанні вухами.

На думку автора дослідження Девіда Крювза, подібна ситуація може складуться і в людських родинах. Відомо, що сім'я є надзвичайно важливою з точки зору людини формування особистості. Можливо, слід приділяти більшу увагу співвідношенню дочок і синів у сім'ях, радить Крювз.

Реклама:

Головне сьогодні