Померла поетеса Белла Ахмадуліна

— 30 листопада 2010, 10:21

Самопочуття Белли Ахатівни різко погіршилося приблизно о п'ятій годині вечора. Борис Мессерер, чоловік поетеси, одразу ж викликав "Швидку допомогу" в їхній будинок у Пєрєдєлкіно.

Машина приїхала швидко, але лікарі вже нічого не змогли зробити. Белла Ахмадуліна померла о 18:10 за місцевим часом від зупинки серця буквально у медиків на руках, незважаючи на всі реанімаційні заходи, повідомляє Комсомольская правда.

73-річна Белла Ахмадуліна остатнім часом дуже хворіла. Наприкінці жовтня її поклали до Боткінської лікарні. Консервативне лікування не давало хороших результатів, тому медики зважилися на операцію.

25-го листопада поетесу виписали, але вдома її стан знову погіршився.

Писати вірші Ахмадуліна почала ще в школі, а після школи вступила до московського Літературного інститут імені Горького, нагадує ВВС.

Перша збірка віршів Ахмадуліної "Струна" була опублікована в 1962 році, а за "Сад" (що вийшов в 1989 році) вона отримала Державну премію СРСР.

Вона також написала прозові спогади про поетів-сучасників і есе про Пушкіна і Лермонтова.

Йосип Бродський називав Ахмадуліну "безперечною спадкоємицею Лермонтовської-пастернаківської лінії у російській поезії".

Він писав, що її "вірш розмірковує, медитує, відхиляється від теми; синтаксис-в'язкий і гіпнотичний - значною мірою продукт її справжнього голосу".

Реклама:

Головне сьогодні