У Нідерландах заборонять продаж марихуани

— 16 грудня 2010, 17:52

Суд Європейського Союзу підтримав рішення влади нідерландського міста Маастріхт заборонити продаж марихуани іноземцям в кавошопах на території міста, передає The Guardian.

Таким чином, суд відхилив позов одного з власників кавошопів, який звинувачував місцеву владу у створенні перешкод для вільного пересування товарів і послуг з території ЄС.

Згідно зі статистикою, щодня близько 4000 туристів у пошуках ідеального диму відвідують місто Маастріхт. Таким чином, близько 70% клієнти у кавошопах на території міста - іноземці.

Політика щодо легких наркотиків у Нідерландах - одна з найбільш ліберальних у Європі. У кавошопах легально можна купити до 5 грамів "травички", що робить країну, а особливо Амстердам і сусідні з Бельгією і Німеччиною міста, дуже популярною серед туристів.

У Нідерландах дозволено продаж і вживання легких наркотиків (марихуана, гашиш) у малих кількостях. Не більше 30 грамів марихуани або гашишу дозволено мати будь-якому громадянину, 5 грамів легких наркотиків можна придбати тільки в кавошопах.

Реклама:

Головне сьогодні