У Мадриді збудували готель зі сміття

— 21 січня 2011, 11:44

Стіни готелю Beach Garbage Hotel на площі Кайяо в центрі Мадрида зроблені з відходів, винесених припливами на пляжі Європи, зі сміття та різного мотлоху, купленого на блошиних ринках.

Автор проекту німецький художник Ганс-Юрген Шульт, більш відомий як Ха Шульт, побудував п'ятимісний готель у рамках Міжнародного ярмарку туризму, що цього року проходить у Мадриді. Вже в неділю він закривається.

За словами художника, мета цієї роботи - привернути увагу громадськості до проблеми забруднення навколишнього середовища в Європі, що збільшується через масовий туризм, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Я створив готель Beach Garbage Hotel тому, що океани нашої планети стали величезним смітником", - пояснив Шульт.

Від 30 до 40% сміття, використаного при будівництві готелю, було зібрано на пляжах Великобританії, Франції, Німеччини, Італії й Іспанії.

Прес-секретар проекту Роза Пікерас заявила, що автори хотіли показати, наскільки ідеалізовані уявлення про туризм, що нав'язуються туріндустрією, відрізняються від дійсності.

"Ми хотіли наочно продемонструвати, як ми будемо проводити свої відпустки, якщо пляжі не будуть очищувати від сміттєвих відходів", - додала Пікерас.

Це вже не перший подібний готель, побудований у Європі в рамках цього проекту. У червні 2010 аналогічний заклад, на будівництво якого пішло 12 тонн сміття, з'явився поруч із замком Святого Ангела в Римі.

Реклама:

Головне сьогодні