У Бельгії викрали найстарішого "Пісяючого хлопчика"

— 15 лютого 2011, 11:26

Скульптура пісяючого хлопчика в місті Гераардсберген була викрадена в понеділок зі свого постаменту, розташованого в ніші фасаду мерії.

Відповідальність за викрадення скульптури взяв на себе якийсь "Фронт звільнення Пісяючого хлопчика", який пообіцяв пізніше висунути свої вимоги, після виконання яких його члени повернуть хлопчика на місце.

Пропажу "Пісяючого хлопчика" виявила директор коледжу Сен-Катаріна, повідомляє Euromag із посиланням на бельгійську газету 7sur7.

Бургомістр міста Фредді Де Шу пізніше заявив, що отримав листа, в якому "Фронт звільнення Пісяючого хлопчика" стверджує, що на викрадення скульптури їх підштовхнув репортаж на бельгійському телебаченні, де стверджувалося, що цей пам'ятник місту подарували мешканці Брюсселя.

"У репортажі виступив брюсселец, який заявив, що вони (жителі Брюсселя) подарували "Пісяючого хлопчика" місту Грамоніт (франкомовна назва Гераардсбергена) в 1600-му році після того, як граммонітський "Пісяючий хлопчик" впав у річку Дандр", - повідомив бургомістр.

"Ця нісенітниця була спростована даними історичних документів", - запевнив Де Шу.

"У міських хроніках чітко зафіксовано, що наш "Пісяючий хлопчик" з'явився в 1499 році, а отже, старіший за брюссельського "Пісяючого хлопчика" на 160 років. Але, здається, у цієї вигаданої історії з'являються прихильники", - додав він.

За його словами, викрадачі незадоволені тим, що жителі Грамоніту "так в'яло відреагували на подібний репортаж".

У понеділок бургомістр вже зустрівся з представниками поліції та бюро муніципальної ради для того, щоб визначити низку заходів, які необхідно зробити, хоча пан Де Шу вважає, що "викрадачів важко назвати зловмисниками".

До речі, свідки вже повідомили поліції, що бачили вранці поряд із статуєю двох молодих людей.

"Пісяючий хлопчик" у Гераардсбергені - найстаріша подібна скульптура в Бельгії. Крім нього, в країні встановлено ще три подібних статуї - у Брюсселі, Генті і Хасселті.

Цікаво, що хлопчиків крадуть вже не перший раз - вперше крадіжка сталася ще в 1695 році. Брюссельську фігуру викрадали останній раз в 60-х роках минулого століття.

Зважаючи на популярність "Пісяючого хлопчика" у туристів, в столиці країни вирішили встановити статуї "Пісяючої дівчинки" та "Пісяючого собаки", які, втім, не завоювали такої любові у гостей і жителів міста.

Реклама:

Головне сьогодні