З Японії евакуювали 137 українців

— 18 березня 2011, 11:24

Близько опівночі у Борисполі приземлився літак з 137 українцями. В основному на борту були жінки і діти. На жаль, деякі бажаючі повернутися на батьківщину не встигли дістатися до аеропорту в Токіо, пише Комсомольська правда в Україні.

Одна з евакуйованих, аспірантка Токійського аграрного університету Олена Шпак розповіла, що в багатьох регіонах країни не вистачає води, продовольства й бензину.

"На руки людям видають не більше пляшки води на день і 10 літрів бензину. Не вистачає хліба, рису й локшини. Здивувало, що авіакомпанії в 2-2,5 рази підняли ціни на квитки. Але, навіть незважаючи на це, з Японії вилітає дуже багато іноземців", - зауважила вона.

У МЗС України говорять, що, можливо, незабаром до Японії вилетить ще один літак для евакуації українців. Списки бажаючих зараз складають у посольстві України.

За останніми даними, вже більше 16 тисяч осіб значаться у списку загиблих і зниклих безвісти в результаті катастрофічного землетрусу та цунамі в Японії.

Про це повідомляють Вести.ру з посиланням на Головне поліцейське управління Японії.

За даними відомства, встановлено смерть 6,4 тисяч загиблих. Зниклим ж безвісти вважаються 10,3 тисяч жителів постраждалих районів.

Близько 389 тисяч осіб змушені були залишити свої будинки - в основному через загрозі цунамі. Наразі всі ці люди перебувають у тимчасових сховищах - шкільних спортивних залах, будинках культури, буддистських храмах.

Передрук, копіювання або відтворення інформації, яка містить посилання на газету Комсомольская правда, в будь-якому вигляді заборонені.

Реклама:

Головне сьогодні