Польща готується знизити вартість вiзи для українців

— 22 березня 2011, 12:49

"Невідкладна справа, яку треба врегулювати, - це цiна європейської вiзи. Далi не можна утримувати таку ситуацiю, коли звичайна вiза Європейського Союзу коштує 40 євро, оскiльки ця вiза - це штучний бар'єр для українських громадян", - сказав Борусевич у вiвторок у Києвi пiд час 4-ї сесiї мiжпарламентської асамблеї Україна-Литва-Польща.

"Я хочу сказати, що Польща готує значне зниження цiни вiзи для українцiв, я маю на увазi нацiональну вiзу. Це стане можливим найближчим часом", - сказав вiн.

Борусевич наголосив, що отримання Україною безвiзового режиму з країнами Європейського Союзу залишається важливим питанням. Вiн також зазначив, що i Польща, i Україна мають позитивний досвiд особливого режиму при перетинаннi прикордонних зон. За його словами, цей позитивний досвiд може стати додатковим аргументом України для встановлення безвiзового режиму, передає Інтерфакс-Україна.

Ранiше повiдомлялося, що Польща в односторонньому порядку знижує з 1 березня 2011 року ставку консульського збору за оформлення нацiональних довгострокових вiз громадянам України з 35 до 20 євро.

Як повiдомлялося на офiцiйному сайтi українського уряду, таке рiшення прийняв мiнiстр закордонних справ Польщi в рамках двостороннього переговорного процесу щодо подальшої лiбералiзацiї вiзового режиму взаємних поїздок громадян України та Польщi.

Реклама:

Головне сьогодні