Топ-10 бюджетних напрямів для відпочинку

Хвилюєтеся, що економічна ситуація у світі може завадити вашим планам гарно відпочити?

Не треба боятися! У світі є достатня кількість місць, в яких можна із задоволенням відпочити, без удару для вашого гаманця. Українська правда. Життя пропонує добірку світових міст, де можна отримати максимальну віддачу від витрачених коштів.

Бангладеш

Ця субконтинентальна країна може бути чи не найдешевшим місцем для відпочинку на планеті. Бангладеш пропонує обіди за ціною від одного долару та дуже дешеві готелі. Прогулянка Національним парком Sunderbans коштуватиме приблизно 150 доларів США, проте це все ж таки дешевше, навіть за сусідню Індію.

Усі фото з Flickr.com

Основним видом транспорту тут є байдарки, а найбільш відомий паром "Ракета" щодня курсує між столицею Даккою та третім за величиною містом країни - Кхулною. 27-годинна подорож першим класом обійдеться у 15 доларів США.

Нікарагуа

Оскільки інші напрями Центральної Америки підвищують ціни із напливом туристів, ще все ж таки залишаються недорогі напрями у цьому регіоні. Нікарагуа знаходиться десь там, де економний турист може витратити 15 доларів США на день, а середній рівень комфорту здобуде за 30 доларів. Те, що ви отримуєте за ці гроші - не надто надзвичайне: гамак у незайманому кукурудзяному полі, бар-хоппінг (відвідування якнайбільшої кількості барів) та жива музика у колоніальних Леоні чи Гранаді, а також подорож до вулкану на Ісла-де-Ометепе.

Найдорожчим у Нікарагуа можна вважати сплату податку на в'їзд до країни - 32$, проте і ця сума, як правило, включена до вартості квитка.

Вашингтон

Меморіал Лінкольна: безкоштовно. Національний музей авіації та космонавтики: безкоштовно. Капітолій: безкоштовно. Бібліотека Конгресу США: безкоштовно. Білий дім і Державний департамент: важко увійти, але безкоштовно. Вашингтон наповнений знаковими місцями, проте мало де вимагають плату за вхід.

Якщо ви любите ходити пішки та носити обід у рюкзаку за спиною, ви зможете "поглинути" століття американської історії, політики та культури. Парк Kenilworth Park and Aquatic Gardens - єдиний національний парк у США, присвячений водним рослинам. Він також безкоштовний.

Париж

Французька столиця ніколи не претендувала на звання найдешевшого міста, проте існує формула, яку може дозволити собі кожен. По-перше, вам знадобиться швейцарський армійський ніж (на сувеніри). Потім прогулянка у булочну (їх завжди кілька у кварталі), де необхідно купити свіжовипечений багет за 1 евро.

Наступна зупинка - магазин сиру: тут варто захопити шматок сиру, розміром з кулак. Нарешті, візьміть з собою пляшку вина та прямуйте до лав на берегу Сени, навпроти собору Notre Dame або садів, прилеглих до Pont Neuf. Бажано в сонячний день та з коханою людиною.

Намібія

Чудова та недорога країна для туристів із прекрасно розвиненою системою мікроавтобусів. Їсти і спати тут можна у готелях середньої цінової категорії, які з року в рік приваблюють південноафриканських туристів.

Філіппіни

Філіппіни можуть сміливо позбавити Таїланд звання "кращих найдешевших пляжів". Для тих, хто мріє віднайти чудові, невідкриті пляжі, серфінг та унікальну їжу за менш ніж 20 доларів на день, Філіппіни - кращий варіант.

Дешевий вид транспорту - паром. Готуйтеся сплатити по 5 доларів за кожну годину перебування на борту.

Аргентина

Аргентинське песо - валюта, яка ніколи не вичерпується. У середині минулого десятиліття, недовірливі відвідувачі регулярно перевіряли рахунки, адже вони видавалися їм надто маленькими, особливо після поїдання хорошого стейку та келиху червоного вина.

Готелі середнього класу тут коштуватимуть близько 180 аргентинських песо (46 доларів) за ніч у Буенос Айресі та Патагонії, а також половина цієї ціни в інших містах. А за 30 доларів можна насолодитися прекрасними стравами аргентинської кухні.

Квиток на футбольний матч коштуватиме близько 3,60 долари.

Неаполь

Італія: не з дешевих. Навіть шматок піци може здатися дорогим, якщо ви приїхали з країни, яка використовує валюту, що впала у відношенні до євро. Неаполь - італійське місто, яке надає перевагу свіжій, простій та не дорогій їжі. Ви можете чудово пообідати на одній з вуличок міста у повній самотності.

Неаполь - місто, яке уникає шикарних готелів для знаменитостей, надаючи перевагу маленьким В&В-шкам (Bed & Breakfest) за 75 євро/ніч.

Паром з Неаполя до безтурботного острову Капрі коштуватиме близько 10 євро.

Україна

Україна.... середнього класу готелі тут можуть бути дорогими, особливо у столиці - Києві, проте хороших бюджетних варіантів повно у Львові та Одесі. Тут оселитися в готелі можна дешевше ніж 50 доларів США за ніч.

Громадський транспорт тут фантастично дешевий: квиток на потяг із Києва до Львова коштуватиме 10 доларів США, а трамвайна подорож від вокзалу до центру міста - сота цієї ціни. Якщо ви знаєте де шукати, то їжу, пиво та каву можна купити дійсно дешево.

Одна з українських визначних пам'яток у Львові - Личаківське кладовище. Тут знаходиться місце останнього спочинку народного поета Івана Франка та інших відомих особистостей. Всього за 1 долар США ви отримуєте захоплюючу подорож кладовищем.

Сирія

У той час, як інші країни піднімають ціни на відвідування історичних пам'яток, Сирія залишається прекрасним місцем для відпочинку із хорошими цінами. Як ви і очікували, тут можна скуштувати чудову вуличну шаурму та надзвичайно міцну каву.

Поїздка між Алеппо та Дамаском (столиця) не коштуватиме більше 5 доларів США. Більш за все, варто відвідати принади Старого міста у Дамаску.

Усі фото з Flickr.com (Maks Karochkin, Pantchoa, Safari Partners, huntz, syrialooks, Medicated&jolly, b00nj, Sazzad Rafique's, dizmiss, Seansie).

За матеріалами Lonely Planet

Реклама:

Головне сьогодні