Тест

Крим очікує нашестя російських туристів

"В цьому році, за прогнозами туроператорів, кількість російських туристів в Криму збільшиться на 50% у порівнянні із минулим роком", - повідомляє перший заступник міністра курортів та туризму АРК Олександр Лієв, якого цитує Інтерфакс-Україна.

"В цьому році ми очікуємо приріст по приїзду росіян у наш регіон", - сказав він.

На його думку, цьому буде сприяти введення чартерного потягу Москва-Сімферополь, який буде організовано п'ятьма російськими туроператорами, а також помітне збільшення кількості прямих авіарейсів із Росії до Сімферополя.

Як заявив Лієв, тільки із Москви у літній період, щодня будуть відправлятися дев'ять авіарейсів. Також будуть організовані авіарейси із Новосибірська, Єкатеринбурга, Санкт-Петербурга та Самари.

Він також повідомив, що Крим уже у 2011 році відвідали більше 100 тис. туристів, із них більше 25% (близько 25 тис.) - росіяни. Минулого року Крим відвідали більше 5,7 млн. туристів, з яких кожен четвертий (1,4 млн.) - громадянин РФ, додав він.

Міністр курортів та туризму АРК Георгій Псарев повідомив, що напередодні літнього сезону, кримські здравниці уже заповнені бронюваннями.

З кінця червня планується широкомасштабна рекламна компанія по просуванню туристичних можливостей Криму в Росії.