Француза, який пройшов пів Європи, зупинили на кордоні України

— 30 червня 2011, 12:59

Відвідати нашу країну 45-річний громадянин Франції на ім'я Пітер задумав давно: друг, який облаштувався в Криму, запрошував у гості.

Але оскільки француз виступає за здоровий спосіб життя, то вирішив не користуватися транспортом, а пройти весь маршрут пішки. Побутові незручності не бентежили туриста, він спокійно пройшов через Німеччину, Австрію та Словаччину. У кожній країні пробув не більше кількох днів. А ось на кордоні України на нього чекав сюрприз.

Інтурист прийшов на Чопський пропускний пункт, але його не пустили через кордон, незважаючи на те, що документи були в порядку, пише Комсомольська правда в Україні.

Французу запропонували сісти на будь-який автотранспорт і таким чином перетнути кордон, тому що даний пункт пропуску розрахований тільки для автомобілів. Однак іноземець проявив принциповість, оскільки вирішив, що весь шлях пройде пішки. Пітер відступив, але, як виявилося, ненадовго.

"Буквально через кілька годин, після того як француз побував на пункті пропуску, його затримали в декількох кілометрах від нього. Гість спробував перетнути кордон нелегально", - розповідає співробітник прес-центру Держприкордонслужби Ольга Прозорова.

Співробітники Чопського прикордонного загону затримали порушника. За рішенням суду француза відправлять у Словаччину. Тож до свого друга в Криму він потрапить не скоро.

Реклама:

Головне сьогодні