Найкращі пам’ятки світу, які можна оглянути безкоштовно

Слово "безкоштовний" викликає купу позитивних емоцій у туристів, а надто, якщо вони організовують "бюджетну" подорож.

Так, у деяких містах (Лондон, Нью-Йорк), можна тиждень ходити по цікавих місцях з вільним доступом. У інших потрібно платити навіть за найменші дрібнички: за те, щоб заглянути за двері (Le Grand Casino (Монте-Карло), присісти на хвилинку (Las Ramblas (Барселона) чи просто сходити в туалет (майже повсюди у Норвегії).

Відтак популярний путівник Lonely Planet склав підбірку визначних пам'яток світу, відвідування яких є повністю безкоштовним.

The Kensington Roof Gardens, Лондон

Ці сади на даху охоплюють аж 6 тисяч квадратних метрів. Вони є найбільшими садами, що на даху у Європі. Втім, сади часто бувають зачиненими через усілякі спеціальні події. Як зазначає укладач списку, це місце є дуже популярним серед туристів у Лондоні.

Мистецтво просто неба, Буенос-Айрес

В Буенос-Айресі є певні райони і вулиці, які відомі своїми мистецькими складовими. Наприклад, La Boca, Caminito та Calle Lanín. Туристичний сайт Буенос-Айреса має кілька маршрутів та мап для самостійної прогулянки цими місцями.

Собор Святого Петра, Ватикан

Крім того, що цей собор є одним з найсвятіших місць для християн. Собор Св.Петра є і одним з найбільших у світі, бо вміщає аж 60 тисяч людей. Крім того, над її створенням працювали Мікеланджело, Рафаель і Донато Браманте.

Смітсонівський інститут, Вашингтон, округ Колумбія

У найбільшому у світі музеї і дослідницькому комплексі, яким є Смітсонівський інститут, можна відвідати Музей авіації та космонавтики, Американський історичний музей, Музей природної історії і Національний зоологічний парк.

Капітолій, Вашингтон, округ Колумбія

Тур по парламенту, як правило, є безкоштовним. Капітолій, де розташувався Конгрес США, не є винятком. Від нього можна пройтися до Меморіалу Лінкольна та монумента Вашингтона.

Собор Богоматері в Парижі (Нотр-Дам), Париж

Щоб збудувати один з найбільших соборів у світі знадобилося понад 200 років. Безкоштовні англомовні екскурсії проходять тут по середах і четвергах о другій, та по суботах о 14.30.

Гранд базар, Стамбул

Можна знайти велику кількість чудових ринків по всьому світу, та мало хто може зрівнятися за своїм історичним значенням і просто розміром із Гранд базаром Стамбула. Його було відкрито в 1461 році. Це один з найбільших критих ринків у світі, що складається з понад 58-ми вулиць та більше 4000 магазинів.

Мечеть Хасана II, Касабланка

Найбільша мечеть в Марокко і п'ята за величиною мечеть у світі, може похвалитися скляною підлогою, найвищим мінаретом у світі і розсувним дахом. Немусульманин може увійти до мечеті тільки з екскурсією, але гуляти околицями ніхто не забороняє.

Ескалаторні і Алейні системи, Гонконг

Зовнішній критий ескалатор, довжиною 800 метрів - найбільша система свого типу у світі. Його було збудовано у 1993 році.

Парк Гуель, Барселона

Відкритий шедевр Гауді, де штучне і природне плавно переходять один в одного.

Ворота Індії, Мумбаї

Якщо стояти під цією аркою серед бурхливої юрби та дитячого сміху, можна відчути, що саме звідси починається подорож до Індії.

Храм Лотоса, Делі

Дім молитви Багаї, більш відомий як Храм Лотоса, — бахаїстський храм, розташований у місті Нью-Делі в Індії. Центральний зал храму має діаметр 75 метрів, висота 31 метр, місткість — 1300 місць.

Фото з Flickr (dustydean, prad, katieharbath, Jainbow, PSF, Kenzo, Ulf Liljankoski, visiting-india, .Roald., tonyhall), buenosairesstreetart.com.

Реклама:

Головне сьогодні