Європейські канікули: кращі літні фестивалі континенту

Літо - це полуниця, шезлонги, оси, а також грандіозні зустрічі. А європейське літо може означати тільки одне - час музичних фестивалів. Щороку весь континент дозволяє собі отримати хабара у вигляді музичних веселощів - від сонячних пісень в Іспанії, до поп-пісень та поезії у Суффолці.

Пропонуємо коротку добірку найбільших, найсміливіших, "вestest"-подій, які треба мати на увазі, коли ви плануєте ваш європейський літній відпочинок. За матеріалами Lonely Planet.

Roskilde, Данія

У двох словах: 100 000 скандинавів у поле, похитуючись та марячи, стрибають та відпочивають у найбільшій в Північній Європі музичній оргії.

Фестиваль відбудеться з 30 червня по 3 липня. Виступатимуть Arctic Monkeys, Iron Maiden, Mastodon, PJ Harvey і TV On The Radio.

Bestfest, Бухарест, Румунія

У двох словах: суперважкий та зручно розташований. Найбільший румунський музичний фестиваль проходить на березі озера, всього в десяти хвилинах від аеропорту Бухареста. І пиво тут коштує дуже дешево.

Фестиваль відбудеться 1-3 липня. Виступатимуть: Skunk Anansie, Міка, Asian Dub Foundation, Pendulum та Roger Sanchez.

Exit Festival, Сербія

У двох словах: З моменту свого заснування, фестиваль проходить у фортеці Novi Sad's Petrovaradin Fortress. Протягом чотирьох днів тут реве панк, рок, хіп-хоп та електронна музика.

Фестиваль проходить з 7-го по 10 липня. На сцені виступають: Arcade Fire, Portishead, MIA, Editors, Pulp, Underworld та Jamiroquai.

Oxegen, Co Kildare, Ірландія

У двох словах: гуляння на 80 тисяч осіб. Зазвичай, від нього чекають гучних імен, ярмарку, дурості та їжі.

Фестиваль проходить 7-10 липня. Виступатимуть: Black Eyed Peas, Foo Fighters, Coldplay, Бейонсе, The Script, Arctic Monkeys і Slash.

Latitude, Southwold, Англія

На широтах мальовничого Суффолка, можна буде почути барабанно-тарілкові акти у поєднанні із крихтами поезії та літератури.

Фестиваль проходить 14-17 липня. Виступатимуть: British Sea Power, Suede, Foals, Brendon Burns та Louis de Bernières.

Benicàssim, Іспанія

У двох словах: справжнє задоволення під Іспанським сонцем. Музика: електро-поп, хіп-хоп, рок-мікс.

Фестиваль проходить 14-17 липня. Виступатимуть: The Streets, The Strokes, Arctic Monkeys, Arcade Fire, Brandon Flowers, Paolo Nutini, а також Mumford & Sons.

Øya Festival, Осло, Норвегія

У двох словах: мішанина із музики та місцевої кухні, в одному з найкрасивіших місць країни.

Фестиваль проходить 9-13 серпня. Виступають: Kanye West, Fleet Foxes, Aphex Twin, Grant Lee Buffalo, Jayhawks та Pulp.

Sziget Festival, Будапешт, Угорщина

У двох словах: танці на Дунаї, ще нікому не забороняли. Тут можна послухати поп-рок, хіти європейської та світової музики, реггі.

Фестиваль триватиме з 10-15 серпня. Виступатимуть: Amy Winehouse, Gotan Project, Dizzee Rascal, Kasabian, The Chemical Brothers та The National.

Spirit of Burgas, Болгарія

У двох словах: супер-звуки на супер-піску. Прекрасне узбережжя Чорного моря прийматиме найбільшу кількість гостей - музичний марафон, на якому виступатимуть, як відомі зірки, так і молоді таланти.

Фестиваль пройде з 12 по 14 серпня. Виступатимуть: Moby, Skunk Anansie і Deftones.

Leeds Festival, Англія

У двох словах: два великі майданчики поширюють свою музику.

Фестиваль стартує 26-го серпня, а завершується 28-го. Виступатимуть: Muse, Pulp, My Chemical Romance, Elbow, The Strokes, The National і Interpol.

Bestival, Isle of Wight, Англія

Цю музичну подію можна вважати завершенням сезону.

Фестиваль відбудеться 8-11 вересня. Серед хедлайнерів: Cure, Fatboy Slim, Primal Scream, Katy B, Paloma Faith і The Maccabees.

Berlin Festival, Німеччина

Захід проходить у старому аеропорті Темпельхоф.

Строки проведення: 9-10 вересня. Серед хедлайнерів: Suede, Primal Scream, Mogwai, Boy George, The Rapture, Santigold і Aloe Blacc.

Фото з romania-insider.com, musicartvcl.blogspot.com, newsfile.photoshelter.com, flickr.com, norway.org.uk, moblog.net, brumlive.com, venuefestival.com.

Реклама:

Головне сьогодні