Складено рейтинг найбільш дружніх країн шенгенської зони

— 1 вересня 2011, 14:33

Про це свідчать дані аналізу газети Дело, в якому використовувався звіт Генерального директорату із питань юстиції, свободи та безпеки Єврокомісії.

Так, показник відмов при видачі національних віз у Болгарію становив 0,17%. Загальна кількість запитів до цієї країни минулого року дорівнювала 103,5 тисячі, а довгоочікувані документи отримали 103,3 тисячі українців.

Добре приймають наших співвітчизників у посольствах Австрії, Литви, Швеції, Угорщини. Там рівень відмов не вище 2%.

Колосальний прорив зробило посольство Іспанії, якому вдалося скоротити кількість відмов з 14,7% до 2%. За словами гравців туристичного ринку, раніше іспанське посольство ставило відмови, навіть не дивлячись на всі необхідні документи і без пояснення причин.

Минулого року за іспанською візою звернулося 31,76 тисячі осіб, отримали її 26,7 тисяч щасливчиків.

На сусідніх позиціях з Іспанією йде Словенія. Показник відмов при видачі віз до цієї країни дорівнює 2,41%, трохи частіше відмовляють туристам в посольстві Португалії - 2,6%.

Утім, на Польщі можна закрити тему дружніх країн шенгенської зони. Ця країна в 2010 році не видала візи в 2,91% поданих заявок. Однак саме дипломатична місія Польщі побила рекорд за загальною кількістю видачі віз - на п'ять консульств (Київ, Харків, Одеса, Львів, Луцьк) припало 302,679 тисяч віз.

Реклама:

Головне сьогодні