На основних курортах Єгипту ситуація залишається спокійною – туроператори

— 10 жовтня 2011, 14:29

Про це повідомили в кількох столичних туркомпаніях, що займаються продажем турів на курорти Єгипту, пише Інтерфакс.

"Ми сьогодні зв'язувалися з нашим приймаючим офісом в Шарм-ель-Шейху, і нас запевнили, що ситуація там абсолютно спокійна. Багато відпочиваючих з Росії та України. У той же час ми як і раніше не пропонуємо нашим клієнтам дуже популярні екскурсії в Каїр і Луксор, керуючись рекомендаціями Ростуризму", – сказала порталу "Інтерфакс" в понеділок менеджер по PR туркомпанії "Анекс Тур" Євгенія Федорова.

У той же час вона, а також генеральний директор туркомпанії "Пегас Туристік" Анна Підгорна, не виключили ймовірність того, що деякі туристи можуть зараз знаходитися в Каїрі, бо вирушили туди самостійно.

У компаніях зазначають, що навіть комендантська година, введена в Каїрі з 22:00 до 7:00, в даному випадку не є перешкодою, тому що екскурсійні автобуси прибувають з єгипетських морських курортів пізніше 7 ранку.

Як відомо, в ніч на понеділок у Каїрі почались масові заворушення, під час яких загинули щонайменше 24 людини.

Заворушення почались під час демонстрації місцевих християн проти руйнування і підпалу двох невеликих недобудованих церков радикальними ісламістами в провінції Асуан.

Досі громада коптів, складова десять відсотків 80-мільйонного населення Єгипту, відносно мирно уживалася з ісламським більшістю, пишуть Вести.ру.

Тепер у єгипетській столиці оголошено комендантську годину, на вулицях – військові патрулі і блокпости поліції. Влада побоюється, що в будь-який момент можуть поновитися масові заворушення.

Реклама:

Головне сьогодні