Навколо світу з дітьми: поради мандрівного тата

Діти та подорожі – сумісні, переконує "мандрівний тато" Деніел Палмер. В мандрах малеча здобуває досвід, якого ніколи не отримає за шкільною партою в гамірному мегаполісі.

Сповна наситившись стресовим життям у Лондоні, де за роботою йому лишалося мало часу для спілкування з дітьми, один з авторів туристичного порталу Lonely Planet, Деніел Палмер, наважився на кардинальні зміни.

Разом із двома синами, яким на той час виповнилося 6 та 3 роки, він та його половинка пустилися в кількарічну подорож.

"Ми не дуже розуміли, як упораємось, чи зможемо дати дітям освіту, або чи не повернемось додому за три місяці, присоромлені, кажучи: "О, просто не вийшло". Отже, ось ми, за рік із чвертю перетнули Борнео, Індонезію, Таїланд та Лаос, зустрівши на своєму шляху незабутні пригоди ", - говорить Палмер.

Із тими, хто замислюється про таку ж авантюру, мандрівник готовий поділитися кількома порадами.

Діти та подорожі – сумісні

Не думайте, що діти – це перешкода для мандрів, вони на диво витривалі, й пригоди йдуть їм на користь, стверджує автор. Життя стає багатшим завдяки такому досвіду, як пожити в великому будинку племені в штаті Саравак на Борнео та поспостерігати за орангутангами в тропічних лісах Малайзії. Діти змушують людей посміхатися вам.

Не кваптеся

Малі діти швидко втомлюються від одноманітності, потрібно, щоб у них було добряче часу на те, щоби просто погратися. Якщо ви багато проїхали, зупиніться десь у гарному місці та дайте своїй сім'ї змогу підзарядити батарейки та завести нових друзів.

Подбайте про здоров'я членів родини

Придбайте страховку, не забудьте про вакцинацію.

"Але не перетворюйтесь на параноїків: обоє наших дітей здоровіші, ніж були в Лондоні", - каже Палмер.

Будьте обережні з автобусами

Подорожуючи країнами, що розвиваються, не обійтися без довгих та некомфортабельних поїздок автобусами із гонщиками-водіями, сумнівними уявленнями про безпеку та кондиціонерами, весь час увімкнутими на "максимум". У ручному багажі варто тримати змінний одяг та "блювотні" пакети, а також іграшки та книжки. Автор та його родина воліють пересідати на потяг, човен чи літак за першої ж нагоди.

Бережіть нерви

"Вони можуть бути вашими любчиками, але піклуватися про дітей 24/7 в умовах довготривалої подорожі – це може призвести до втоми та стресу", - говорить автор. Він радить, знаходити можливість інколи проводити трохи часу без нащадків.

Дорожнє навчання

Дітям потрібно вчитися, тож батьки мусять бути дисциплінованими та присвячувати урокам по кілька годин у будні. Звісно, це не завжди легко, адже дітям значно цікавіше видлубувати з бруду якусь дрібноту. Можна спробувати адаптувати навчальні вправи під їхні інтереси, або ж використати для уроку те, що вас оточує.

Не забудьте ноутбук

Комп'ютер у подорожі – це кіно, ігри, спілкування з родичами в Skype, а ще він згодиться для дитячого навчання.

"Звісно, це заїжджена фраза, але подорож сама по собі є найкращим навчанням. Замість того, щоб просто попрямувати на пляж, пошукайте цікавих та незвичних пригод, аби ваша мандрівка була максимально цінною", - говорить Деніел Палмер.

"Наші хлопці мандрували рифами, лісами та горами; зустрічалися з вражаюче іншими культурами; досліджували стародавні храми та екзотичні ринки; та бачили крокодилів, птахів-носорогів, орангутангів та ще багатьох створінь – у дикій природі, а не в зоопарку. Досвід, як цей, неможливо здобути в школі", - запевняє тато-мандрівник.

Фото з Flickr (adamagregory, Suzimo, Rap Rap), Zoomi

Реклама:

Головне сьогодні