Найпопулярніші музеї 2011-го року

Найбільше відвідувачів цього року прийняли французький Лувр і американські Національний музей авіації та космонавтики й Національний музей природної історії.

Цьогорічний Топ-5 найбільш відвідуваних музеїв світу представляє ВВС.

Найпопулярнішим музеєм року, що минає, є паризький Лувр, який і надалі не збирається втрачати позицій. Щорічна кількість його відвідувачів становить близько 8,5 мільйонів людей.

Лувр є справжнім раєм для любителів мистецтва, тут зберігається приблизно 35 світових шедеврів, включаючи "Венеру Мілоську" й "Мону Лізу". Об’єктом суперечок і досі є скляна піраміда музею, зведена в 1989-му, що не всім прийшлася до душі.

Національний музей авіації та космонавтики в Вашингтоні, США, відкрили в 1976-му.

Тут зібрано найбільшу в світі колекцію історичних повітряних та космічних літальних апаратів. З-поміж 50 тисяч оригінальних артефактів є планер легендарних братів Райт та зразок місячного каміння, до якого може торкнутися кожен бажаючий.

Дітлахів не лишають байдужими авіаційні тренажери й 3D-шоу планетарію Альберта Ейншейна. За рік музей приймає 8,3 мільйонів гостей.

Національний музей природної історії також знаходиться в Вашингтоні, округ Колумбія. Тут можна оглянути велику експозицію решток динозаврів, побачити славнозвісний діамант Хоупа, і ще 126 мільйонів експонатів, що зробили цей музей одним із найбільш відвідуваних у світі.

Щороку тут буває 6,8 мільйонів осіб.

Довжина галерей Британського музею, що в Лондоні, становить понад 4 кілометри. Тут розмістилися 7 мільйонів експонатів, зокрема Розетський камінь з ієрогліфами та Мармури Елгіна.

Щорічна кількість відвідувачів – приблизно 5,8 мільйонів осіб.

Завдяки спеціальній експозиції Пікассо та інсталяції Big Bambú на своєму даху, музей Метрополітен у Нью-Йорку в 2010-му році привабив на 300 тисяч туристів більше, ніж у 2009-му.

Очікується, що цифра відвідувачів за 2011-й рік буде ще більшою, бо цього року тут пройшла посмертна виставка робіт дизайнера Александра МакКвіна. Заради неї люди вишикувалися в черги, побачити останнє шоу майстра вдалося понад 660 тисячам шанувальників.

Щороку Музей Метрополітен приймає близько 5,2 мільйонів осіб.

Фото з Flickr (mhowry, jeffbpictures, toshio1, Pedro Ignacio Guridi, zokuga)

Реклама:

Головне сьогодні