Альтернатива лижам: снігоступи, собача упряжка й повітряний змій

Катання на упряжках прудких хаскі, прогулянки на снігоступах та небезпечне й захопливе льодолазання - п’ятірку альтернативних зимових розваг представляє Lonely Planet.

Згадати про ці види спорту буде цікаво як відчайдухам-лижникам та сноубордистам, так і просто любителям глінтвейну на свіжому повітрі, пише lonelyplanet.com.

Катання на собачих упряжках

Холодне повітря в обличчя, засніжені пагорби, якими вас мчить зграя красивих собак хаскі… У захопливі поїздки на собачих упряжках, популярні у Норвегії, запрошують навіть абсолютних новачків. Однак не слід чекати, що чотирилапі зроблять за вас усю роботу, готуйтеся, що на ранок болітимуть руки.

Прогулянки на снігоступах

ВІДЕО ДНЯ

Снігоступи розподіляють вагу людини таким чином, щоби вона не провалювалася в сніг. Герої мультфільмів колись прив’язували собі до ніг тенісні ракетки, тепер у цьому нема потреби - в магазинах та в прокаті є вдосталь елегантних та зручних моделей.

На снігоступах ви зможете приємно прогулятися мальовничими засніженими схилами. Багато тренуватися не треба, важлива практика. Рухатися слід поволі. Курорти Французьких Альп пропонують широкий вибір снігоступів та нескладні маршрути для початківців.

Підлідна риболовля

Потрібні спокій, тиша й нерухомість – однак риболовля таки вважається видом спорту. Червононосих шанувальників зимової риболовлі можна зустріти на вкритих льодом водоймах у Європі та Скандинавії. Вирушаючи на таке полювання, варто не забути термобілизну.

Сноукайтинг

Спеціальний повітряний змій – кайт – мчить лижника, інколи піднімаючи над землею та даючи відчуття невагомості. Досвідчені сноукайтери на швидкості здатні ще й виробляти акробатичні трюки. Цей вид спорту вимагає певних навичок керування, які дозволяють їхати навіть по пласкій поверхні або вгору по схилу, використовуючи вітер.

Льодолазання

Цей вид спорту – не для слабкодухих та недосвідчених. Пройшовши добрячу підготовку, потрібно триматися міцніше й насолоджуватися викидом адреналіну.

Фото з Flickr (Grant Mattice, a4gra, elishapage, e01, visitmaine)

Реклама:

Головне сьогодні