Найхолодніші зимові карнавали

Настання зими - чудовий привід влаштувати свято у всіх куточках світу. Снігові карнавали перетворилися на справжній обряд: у бікіні на снігу, катання на саморобному транспорті, льодові скульптури і вогні зимового міста …

Що за зима без купальниць у бікіні? Гарячі, хоча й змерзлі, канадські жіночки щороку беруть участь у Квебекському зимовому карнавалі, який влаштовується в лютому.

Окрім купальних костюмів, глядачам демонструють прекрасні льодові скульптури. Окрасою цьогорічного фестивалю в Квебеку, що відбуватиметься з 28-го січня до 13-го лютого, стане величний льодовий палац.

Протягом тижня святкують на честь зими й японці. Сніговий фестиваль Саппоро проводиться в лютому на півночі країни. Цілком виготовлена зі снігу, відвідувачів вражала копія палацу Нагойя.

Сніжні "картонні" перегони, Cardboard Classic race, є невід’ємною частиною Зимового карнавал Ред Лодж в американському штаті Монтана. З'їхати з гірки тут можна на саморобному транспорті, у вигляді, наприклад, пляшки текіли.

Складні крижані статуї та скульптури представляє канадський зимовий фестиваль Winterlude, що проводиться в Оттаві.

Різнобарвні салюти злітають у небо над Монреалем щороку з 17-го по 27-е лютого, протягом Фестивалю вогнів. Власне, трьома головними компонентами цього зимового святкування є мистецтво, вогні та кухня.

5-го січня цього року стартував фестиваль Льоду та Снігу в Харбіні, Китай. Видовищні феєрверки різними кольорами відсвітлюють крижані скульптури.

Одним із найдавніших у США є Зимовий карнавал на озері Саранак, розташованому в штаті Нью-Йорк. У лютому його проведуть у 113-й раз.

Чимало шуму створюють швейцарські дітлахи в селища Ардез під час щорічного дійства Chalandamarz. Вони щосили калатають величезними коров’ячими дзвониками, проганяючи зиму.

Проїхатися на сноуборді у спідній білизні можна на північному сході Китаю, у провінції Джиллін. Кінець зими тут відзначають традиційним Лижним карнавалом у бікіні.

Поласувати гарячими рисовими коржиками можна у льодовій хатині на щорічному фестивалі Камакура, Японія.

А от на щорічному 96-ому карнавалі Steamboat Springs у Колорадо, лижників прив'язують до коня. Такими незвичними змаганнями і відомий цей, один із найстаріших фестивалів.

Як не дивно, але Мекка азартних ігор, Лас-Вегас, де не буває снігу, також відома своїм святом - Зимовим фестивалем вогнів.

А от протягом щорічного фестивалю Lake George Winter Carnival (Нью-Йорк) можна й на льодові скульптури задивитися, а можна й поганяти на водному скутері, дарма, що зима.


А от дітлахи в селищі Строчниця, що поблизу Мінська, на честь Масляниці всідаються в кінні сани, прощаючись із зимою.

Виявляється, в Індії також святкують закінчення зими щорічним карнавалом у Джамму. Індуси відзначають цю подію катанням на лижах.

За матеріалами nydailynews.com.

Фото АР, Reuters, Википедия.

Реклама:

Головне сьогодні