Десять європейських міст поза популярними туристичними маршрутами

Ніщо не зрівняється з Парижем, Римом чи Барселоною, одначе в Європі й інші цікаві місця, сповнені вроди та шарму, але повз які проминає більшість туристів.

Топ-10 потайних туристичних скарбів Європи представляє Lonely Planet.

Палац Зацвай, Німеччина

Розташований не далеко від часто відвідуваних туристами Бонну та Кельну. Його середньовічні мури та рів не лишать байдужим навіть пересиченого мандрівника.

Залежно від того, коли ви туди завітаєте, можете побачити відьом або ж поспостерігати за лицарськими турніром. На Різдво замком заволодіває бучний ярмарок із театральними дійствами, сувенірним крамом та невпинним брязкотом кухлів із глінтвейном.

Баттл, Англія

Багато хто чув про битву при Гастінгсі, увічнену на славнозвісному гобелені Байьо. Одначе мало хто був на тому місці, де майоріли прапори та дзижчли стріли, де в 1066-му році зійшлися на смерть вояки-англосакси та нормандці.

Дорогу можна подивитися на сайті www.visit1066country.com.

Ам’єн, Франція

Тутешній собор за розміром удвічі перевищує Собор паризької богоматері, але в місто до образливого рідко навідуються туристи.

Місцевий делікатес, macaron d’Amiens, буде до смаку ласунчикам. Видання радить скуштувати його в Jean Trogneux, де п’ять поколінь пекарів ретельно зберігають оригінальний рецепт цієї неперевершеної випічки з медом та мигдалем, що подається під товстезним шаром шоколаду.

Харлем, Голландія

Звісно, затьмарити сповнений задоволень Амстердам важко. Однак варто завернути й у Харлем, в ХVII-му сторіччі жив та творив художник Франс Халс. Його роботи нині можна побачити в однойменному музеї. В тутешній церкві Grote Kerk колись грав на органі юний Моцарт.

Люксембург, Люксембург

Маленька столиця однієї з найменший країн Європи, з багатомовним населенням та запаморочливими краєвидами. Шедеврами сучасного мистецтва можна помилуватися в музеї MUDAM.

Ла Корунья, Іспанія

Менше ніж за 45 хвилин їзди від улюбленого туристами Сантьяно де Компостела лежить місто Ла Корунья, з багатою історією, неперевершеними пляжами та гамірним нічним життям. Обов’язково слід побувати на головній площі, Марія Піта, та побачити бронзову статую легендарної захисниці міста, а ще піднятися на старовинний маяк Геркулесову вежу.

Оломоуц, Чехія

Архітектурний шарм Оломоуцу не затьмарює хаос, притаманний метушливій столиці. Родзинкою одного з найкрасивіших міст Чехії є астрономічний годинник на будівлі Horni Namesti.

Клайпеда, Литва

Портове місто з тавернами в німецькому стилі, розкиданими по узбережжю, Клайпеда може вважатися найвеселішим місцем Європи. Видання радить замовити столик у Memelis та скуштувати пиво, закушуючи сиром, ковбасками та оливками.

Підкріпившись, варто вирушити на Куршську косу, помилуватись її лісами та познайомитися з місцевим фольклором.

Тарту, Естонія

Гостей країни традиційно приймає казковий Таллінн, однак не варто оминати й університетське місто Тарту. Погулявши парком Toomemägi, можна попоїсти в кав’ярні коло університету.

Ланьцут, Польща

У Польщі не бракує гарних замків, однак від аристократичної резиденції Ланьцут, з її лискучими бальними залами та канделябрами завбільшки з людину, в вас справді перехопить подих. Окремої уваги варта місцева синагога. Скромна зовні, всередині вона прикрашена барвистими фресками.

Фото з Flickr (herzkasper, 8765199@N07, anneh632, Eurapart, 80463834@N00, 26189323@N07, radimersky, 55512339@N02, blind.willow, 29148700@N08)

Реклама:

Головне сьогодні