У Європі поширюється небезпечний комар – ЗМІ

— 26 квітня 2012, 17:24

Про це пише Інопресса з посиланням на Corriere della Sera.

"Вчені сходяться на думці, що азіатський тигровий комар може передавати людині небезпечні хвороби, такі, як лихоманка денге і лихоманка чикунгунья. Вчених також турбує той факт, що через кліматичні зміни тропічна комаха поширюється все далі на північний захід Європи і на Балкани", - пише видання.

"Комара назвали тигровим через білі смуги на лапках і на черевці. Це досить небезпечний комар. Він є переносником захворювань. Зі зміною клімату на Старому континенті комаха навчилася виживати навіть в Італії, де її перебування було зафіксовано ще в 90-і роки. Зараз цей вид остаточно закріпився в Італії і в 2007 році став причиною виникнення епідемії чикунгунья в районі Равенни", - повідомляє кореспондент видання.

Як стверджує Сиріл Камінад з Ліверпульського університету, зараз азіатський тигровий комар зустрічається у Франції, в країнах Бенілюкса, в Португалії і навіть в Німеччині, а також на швейцарських плато, в Туреччині, на Кіпрі, в Болгарії та Словаччині.

В Іспанії та на Корсиці, де клімат став набагато сухішим, ці комарі не живуть.

ВІДЕО ДНЯ

Азіатські тигрові комарі входять в сотню видів, які найбільш швидко поширюються, стверджують британські та бельгійські вчені.

"Але не варто сильно переживати ... вірус не передається від людини до людини. Тигровий комар передає хворобу через укус. А для цього необхідне джерело інфекції. Якщо джерела немає, то комарам нічого переносити", - заспокоює видання.

Реклама:

Головне сьогодні