Хліба та видовищ: найдивніші ресторани світу

Ресторан із туалетною тематикою, місце, де пригощають пенісами, та де готують убивці й мафіозі – є заклади, де сам смак страви - то буде останнє, на що ви звернете увагу.

Добірку найбільш чудернацьких ресторанів склало видання CNN.

Hobbit House ("Дім хоббіта "), Маніла, Філіппіни

Цей заклад у 1970-х роках був відкритий Джимом Тернером, колишнім професором коледжу, волонтером Корпусу миру та великим шанувальником Толкієна.

Офіціантами тут працюють лише карлики, і ресторан з гордістю заявляє про те, що бере на роботу найменший персонал у світі. Чутливі відвідувачі можуть розгледіти у цьому всьому некоректність, але самі працівники закладу виглядають цілком задоволеними.

До слова, схожий ресторан, що зветься "Карлики Сходу", існує в єгипетському Каїрі.

Pyongyang ("Пхеньян"), Лаос, Камбоджа, Непал та ОАЕ

Мережу цих закладів можна назвати найприємнішим експортним продуктом Північної Кореї.

Поки гості насолоджуються їжею, на величезних настінних екранах їм демонструють фото мальовничих гір та озер.

Патріотичний борг рідній країні мережа ресторанів щороку віддає в розмірі приблизно 30 тисяч доларів.

Heart Attack Grill (Гриль "Серцевий напад"), Лас-Вегас, штат Невада, США

Балансуючи між концептуальним мистецтвом та сатирою, цей заклад частує гостей тим, що сам власник ресторану, Джон Бассо, щиро назвав "харчовою порнографією".

Замовлення на бургери, у яких, залежно від розміру, від 227 до 900 грамів м’яса, тут приймають медсестри зі стетоскопами. До найбільшого тутешнього бутерброду, quadruple, кладуть ще й 8 куснів сиру та 16 скибок бекону.

До слова, зовсім нещодавно у двох ласунів у ресторані й справді сталися серцеві напади.

NG Meat Bar, Тель-Авів, Ізраїль

На сайті ресторану його позиціонують як "маленьке, романтичне та майже магічне" місце. Одначе для романтичних тет-а-тетів заклад навряд чи підійде в ті дні, коли тут влаштовують традиційні "варварські" частування.

Тоді всі гості всідаються за одним величезним столом та пригощаються різними м’ясними делікатесами – бичачими хвостами в червоному вині та з каштанами, смаженою качкою, поросям у кленовому сиропі, баранячими ніжками та яловичиною з кров’ю на кістці. При чому гості обходяться без тарілок, виделок та ножів, і беруть усі наїдки виключно руками.

Вічність", Трускавець, Україна

Перший у світі бар-труну свого часу відкрили, що не дивно, представники галузі ритуальних послуг.

Будівля, 20 метрів завдовжки та 6 метрів заввишки, претендує на звання найбільшої в світі труни. Декор та атмосфера відповідні: чорні стіни, вінки та свічки.

Видання достеменно не знає, чи й досі працює цей заклад, розташований, на думку авторів, "десь у Львові". Якщо хтось із читачів все ж таки там побуває, CNN дуже просить повідомити, чи справді страва з назвою "Стрінемось у раю" варта того, щоб за неї померти.

Modern Toilet ("Сучасний туалет"), Тайбей, Тайвань

Як розповів власник тематичного закладу, Вонг Цзи-Вей, ідею він узяв із мультфільму, де один із персонажів полюбляв гратися з екскрементами.

Лазанью тут подають у мініатюрних ваннах, а напої гості цмулять із крихітних пластикових пісуарів. "Родзинка" меню – це шоколадне морозиво, і неважко здогадатися, й формі чого його викладають.

Fortezza Medicea Jail Restaurant ("Ресторан-в’язниця "Фортеця Медічі"), Піза, Італія

У стрічці Мартіна Скорсезе "Славні хлопці" є епізод, де ув’язнені готують неперевершений соус для пасти.

Як виявляється, таке буває й насправді. Під пильним оком тюремних охоронців у цьому закладі працюють двадцятеро кухарів та офіціантів, що відбувають покарання за різні злочини. Серед персоналу є мафіозі, грабіжники та вбивці, але готують вони настільки смачно, що столики в ресторані потрібно замовляти за кілька тижнів.

Перш ніж потрапити на частування, кожен гість проходить ретельну перевірку на наявність темного минулого.

Guolizhuang, Пекін, Китай

"Лише пеніси" – і це зовсім не сексистський критерій допуску відвідувачів. Коник цього ресторану – страви зі статевих органів.

Як не дивно, тутешнім кухарям вдається робити меню різноманітним. Коронна страва, наприклад, готується із певних частин тіла 10 різних тварин.

При цьому ще й назви делікатесів доволі поетичні - "Квітка жасміну з 1000 пелюсток", "Погляд на скарби пісків пустелі" тощо.

Ninja ("Ніндзя"), Нью-Йорк, Сполучені Штати

Здавалось би, що може хвилювати відвідувача, який прийшов до японського ресторану? Чи свіжа тут риба? Чи правильно зварений рис? Чи вправний у них суші-кухар? Гості ж цього ресторану на такі речі просто не звернуть уваги, адже їх постійно атакують ніндзя.

На щастя, персонал не жбурляє в клієнтів смертоносними "зірочками" та не гамселить нунчаками. Одначе розслаблятися не варто, бо в будь-який момент на тебе може хтось наскочити або зробити вигляд, кидає в тебе повною тарілкою.

Фото з сайтів hobbithousemanila.com, heartattackgrill.com, telavivcity.com, segodnya.ua, oneclickwonders.wordpress.com, restaurantsinyc.com та з Flickr (mckennny, anniejc_paradise, albireo2006)

Реклама:

Головне сьогодні