Вихідні в Україні: найцікавіші події вік-енду

Кожного вік-енду у світі відбуваються тисячі найрізноманітніших подій. Фестивалі, виставки, концерти, перформанси, акції, мітинги, спортивні заходи тощо, збирають своїх прихильників, урізноманітнюючи наше життя.

Виникає питання: як обрати найцікавіші події серед такого різноманіття, яке, виявляється, матиме місце цими вихідними?
Тож пропонуємо преглянути версію AutoTravel найцікавіших подій 18-20 травня 2012 року в Україні.

18 травня вся Європа відзначатиме Міжнародний день музеїв надзвичайно цікавою акцією "Ніч у музеї". У багатьох музеях Європи в цю ніч вхід у музеї роблять вільним, екскурсії супруводжують виставами та перформансами.

Цього року велика кількість музеїв з міст та містечок України долучаються до цієї неординарної акції.

Так, наприклад, у львівській "Тюрмі на Лонцького" "Ніч музеїв" присвячено пам’яті трагічних роковин акції "Вісла", а у Національному художньому музеї в Києві "музейна ніч" пройде 19 травня під гаслом "Музеї в мінливому світі. Нові виклики, нове натхнення".

Крім того, провести ніч у музеї зможуть мешканці Черкас, Харкова, Луцька, Хмельницького, Севастополя та багатьох інших міст. Більшість акцій відбудуться 18 та 19 травня, розпочнуться о 19:00-20:00 і триватимуть до півночі.

На тих, хто полюбляє історичну реконструкцію, чекають приємні сюрпризи у вигляді фестивалів"Парк Київська Русь", який розпочнеться 18 травня у с. Копачів Київської області та фестивалю "Porta Temporis", який так само, як і попередній, буде присвячений 650-річчю битви при Синіх Водах.

На обох цих фестивалях на відвідувачів чекають видовищні бої, вогняні шоу, вистави, майстер-класи, середньовічні танці та інші цікаві заходи.

У Кам'янці-Подільському, до речі, цими вихідними відбуватиметься ціле гроно яскравих подій, адже саме на ці дні припадає свято Дня міста.

У рамках цього святкування пройде Міжнародний фестиваль національних культур "Острів семи скарбів", а також ще до 20 травня триватиме чемпіонат з польотів на повітряних кулях "Кубок Поділля", де, зокрема, можна спробувати політати на повітряній кулі.

Столиця України запрошує до себе любителів поезії та духовного розвитку. Перші можуть відвідати VII Міжнародний фестиваль поезії "Київські лаври" — один із наймасштабніших на пострадянському просторі, який розпочався 17 травня і триватиме ще до 21 травня, а ігшим пропонують завітати у Конча-Заспу на V фестиваль практичної психології і тренінгів "Альфа-фест".

Там на відвідувачів чекатимуть лекції, семінари, тренінги та майстер-класи таких напрямків: гештальт-терапія, позитивна психотерапія, психодрама, танцювально-рухова терапія, системна сімейна терапія, тілесно-орієнтована психотерапія, психоаналіз, транзакційний аналіз, дихальні психотехніки (вайвейшн, ребефінг...), ініціаційна психотерапія, НЛП, акторська майстерність, арт-терапія, казкотерапія та багато-багато іншого.

А це дві події для мандрівників "на колесах":

19 травня у Запоріжжі відбудеться Міжнародний автомобільний фестиваль DRAG RACING 2012, у рамках якого стартують змагання з перегонів на одноіменний кубок, а з 18 по 20 травня міжнародний байкерський фестиваль "Вільний байкер" прореве у місті Мерефа Харківської області.

Крім того, уболівальникам футболу нагадуємо про те, що 19 травня, у суботу, на "Альянц Арені" в Мюнхені відбудеться фінальний матч Ліги Чемпіонів УЕФА, в якому зіграють між собою гранди європейського футболу "Баварія" і "Челсі".

До речі, активно відпочити можна поїхавши на авто в Буцький каньйон, де варто помилуватися унікальним для України ландшафтом і просто надихатися свіжим повітрям досхочу.

Фото з www.parkkyivrus.com та Flickr (Brownie Bear, NamWizard, Pixelinthebox, lichtmaedel, Al Thani 89)

Реклама:

Головне сьогодні