Найбільший у світі басейн знаходиться у Чилі. Фото

— 22 травня 2012, 12:59

Офіційно це підтвердила і Книга Рекордів Гіннеса в грудні 2006 року, пише Bigpicture.ru.

У басейні просто величезна кількість води - 250 млн. літрів, а його площа дорівнює приблизно площі шести тисяч (!) 8-метрових басейнів.

Знаходиться це диво приблизно в 90 км від Сантьяго, Чилі. Це улюблена пам'ятка як чилійців, так і туристів з усього світу.

У 1997-ому році голова і засновник Фернандо Фішман вирішив розвинути проект туристичної нерухомості: Сан-Альфонсо-дель-Мар в Альгарробо - невеликому містечку на центральному узбережжі Чилі.

Вода на чилійському узбережжі холодна, негостинна і небезпечна (купання тут заборонене), так що було важко уявити, як проект може бути успішним і відрізнятися від вже існуючих.

Щоб вирішити цю дилему, містер Фішман подумав про створення величезної лагуни з кристально чистою водою, яка дала б постояльцям готелів можливість купатися і насолоджуватися водними видами спорту в безпечному і чистому середовищі і теплих водах.

Він подорожував світом у пошуках технології, яка допомогла б йому втілити мрію в реальність.

Однак такої технології просто не існувало. Єдиним доступним вибором було створення величезного, але традиційного плавального басейну, але це було невигідно ні з технологічної, ні з економічної точки зору.

Рішення прийшло у формі всесвітнього патенту та нової компанії під назвою "Crystal Lagoons Technology".

Технологія, завдяки якій був побудований цей басейн, володіє світовим патентом.

Вона збирає і фільтрує воду з океану, підтримуючи температуру на 9 градусів тепліше, ніж в океані.

Засновник і голова компанії Фішман - біохімік за освітою, він придумав технологію, яка допомагає створювати "лагуни безмежних розмірів" з кришталево чистою водою і сильно зниженими витратами на утримання басейнів.

За оцінками компанії, витрати на будівництво басейну становлять 400 тис. доларів США на гектар для стандартної лагуни на 5 га (не рахуючи витрат на земельні розробки та відповідні послуги), а експлуатаційні витрати - близько 4 тис. доларів США на місяць, включаючи енергію, робітників і різні додатки.

Реклама:

Головне сьогодні