Вихідні в Україні: футбол, німе кіно і День Севастополя

Разом з Євро-2012 в Україну завітала спека. Все більше людей беруть відпуски і намагаються втекти з задушливих мегаполісів ближче до моря.

Кому це вдалося, радимо відвідати культурні, і не тільки, події, що пройдуть найближчими вихідними в Криму.

Місто-герой Севастополь святкуватиме у ці дні День міста, тому тут відбудуться численні заходи на будь-який смак. Святкування розпочнеться Міжнародним парашутним фестивалем, кульмінацією якого стануть яскраві показові стрибки парашутної еліти на Приморському бульварі.

Також у ці дні відбудеться грандіозний фестиваль "Війна і мир", що об’єднає різні жанри мистецтва: музику військових оркестрів і високу симфонічну класику, кіно, фотографію, сучасний танець, перформанс, медіа-арт.

У рамках фестивалю пройде традиційний фестиваль військових оркестрів Sevastopol Military Tattoo 2012 - марш-парад військових оркестрів вулицями міста, шоу гравців на трубі і барабанщиків на набережних і майданах, концерти класичної та джазової музики під відкритим небом.

ВІДЕО ДНЯ

Поціновувачі східної культури зможуть відвести душу під час танцювальної шоу-програми в Херсонесі. У суботу там відбудеться фестиваль індійського танцю "Зоряний пил", а в неділю можна помилуватися традиційними танцями Персії, Китаю, Індії і Японії. Кожен день фестивалю закінчуватиметься феєричним вогненно-піротехнічним шоу.

Усіх любителів жартів, сміху та магії чекають на Вуличному фестивалі клоунів та фокусників в Євпаторії, де відвідувачів розважатимуть понад 80 артистів різних жанрів: клоуни, жонглери, танцюристи, фокусники, ходулісти, артисти оригінального жанру. Головним гостем свята стане один з найвідоміших клоунів Європи та світової сцени Джанго Едварс.

Ті, хто вибрав відпочинок на Чорному морі в Одесі також не сумуватимуть, адже всім кіноманам та романтикам пропонується відвідати Міжнародний фестиваль німого кіно, де під відкритим небом покажуть п'ять класичних німих фільмів, прикрашених живим музичним супроводом у виконанні колективів з України, Великобританії, Італії, Польщі та Німеччини.

А от любителі історії можуть відвідати регіональний чемпіонат з історичного фехтування "Кубок Бесарабії" у Білгород-Дністровському. Там покажуть масштабні групові повноконтактні бої в форматі "стінка на стінку", а також змагання у номінаціях щит-меч, меч-баклер, одноручний меч.

Якщо ж є бажання відвідати гру між командами Данії та Німеччини у Львові, та перед цим варто сходити на ретро-матч між вболівальниками цих команд, що відбудеться на стадіоні "Політехнік".

Данські вболівальники вирішили відтворити гру 1992-го року, коли їх країна у фіналі чемпіонату Європи обіграла збірну Німеччини. Для більшої реалістичності учасники виготовляють футболки зразка двадцятирічної давності з прізвищами футболістів тих часів.

Також у Львові зараз триває фестиваль "Львів – столиця ремесел", де ковалі, ткачі, ювеліри, гутники, зброярі, різьб'ярі, художники, пасічники, майстри з батику, народної іграшки, писанки, вишивки, бісеру, кераміки творять шедеври на публіці і навчають усіх охочих.

Разом з цим фестивалем у Львові відбудуться також ІІ Міське свято пива, лицарський турнір "Легенда Львова" та Фестиваль живої скульптури.

Ну а для тих, хто планує провести час у Києві, варто відвідати видовищні спортивні події, що відбуватимуться у парках та на пляжах міста, або пограти у футбол та стародавні ігри у Парку Київська Русь.

Окрім цього, можна побачити виступи кінного театру "Парк Київська Русь", пройти театралізований церемоніал посвячення в жителі Древнього Києва Великим Князем Володимиром, стати учасниками розважально-спортивного квесту "Княжа стежа" з церемоніалом коронації переможця.

А от меломанам радимо відвідати Global East Rock Festival 2012, що проходитиме в концертному клубі Stereo Plaza. Global East Rock Festival є одним з найбільших щорічних рок/метал фестивалів на території СНД, а цьогорічним хедлайнером стала легендарна нідерландська група Within Temptation.

Вболівайте за Україну, подорожуйте, відпочивайте, вдосконалюйтеся, і будьте щасливі.

За матеріалами АвтоТревел

Фото з Flikr (by Aleksandr Osipov, livingon112, andrey.mindryukov, castgen), parkkyivrus.com, sportsun.org, childbrand.ua.

Реклама:

Головне сьогодні