New York Times про Київ: одне з найяскравіших міст 21-століття

Впливове американське видання The New York Times у своєму додатку, присвяченому подорожам опублікувало розлогу статтю, у якій дуже схвально відгукується про Київ.

"Після десятиліть радянського домінування, Київ перетворився на одне з найяскравіших міст 21-століття", зауважує The New York Times.

У зв’язку є Євро-2012, увага журналістів усього світу прикута до українських міст, у яких репутація була не найкраща. Відтак схвальні і захоплені відгуки у закордонних ЗМІ – це не лише тішить нас, українців, але й додає плюсів до міжнародної репутації країни.

Тому "Українська правда. Життя" публікує скорочений опис того, що саме рекомендує The New York Times подивитись у Києві і як журналіст описує побачене.

Видання зазначає, що у місті розвивається сучасне мистецтво, нове покоління шеф-кухарів впроваджує новітні підходи в українській кухні, у місті також чудове нічне життя. А тому воно стало "магнітом на вікенд", який притягує європейців та росіян.

Втім, нова кухня і нічне життя, це ще не все. Адже у місті є стародавні печери, церкви і пам’ятки.

Для тих, хто приїжджає вперше, місто виглядає як українська писанка, з яскраво розмальованими будівлями, золотими куполами на пагорбах Дніпра.

The New York Times, описуючи Київ, зауважує і самих киян з "чудовим почуттям гумору і безмежною жагою розваг", що призводить до того, кафе, пляжі і бари ніколи не зачиняються.

Журналіст The New York Times Фінн Олаф-Джонс наводить приблизний список того, що можна побачити у Києві за 36 годин.

Отож, рекомендації The New York Times такі.

Майдан Незалежності. Тут старі будівлі – поряд з новими. Берегиня на високій колоні замінила пам’ятник Леніну. Візьміть місцеве пиво в одному з кафе поряд і пийте його, насолоджуючись атмосферою міста. Вуличні виконавці, студенти, торговці і політичні демонстранти – усі вони на Майдані. І, зрештою, саме тут у 2004 році відбулась Помаранчева революція.

Свята Софія – наступний пункт у рекомендаціях. Всередині церкви виникає таке відчуття, ніби ви опиняєтесь у середньовіччі, промені сонця пробиваються через маленькі віконця, монахи і послушники ходять довкола.

Якщо ви постоїте трохи довше, почуєте молитви, які супроводжують співи хорової музики.

Смачно поїжте. Тут видання називає конкретний ресторан у національному стилі, де подають традиційну українську кухню. Журналіст теж радить спробувати українську горілку. Вартість обіду без напоїв обійдеться у 50 доларів, пояснює журналіст своїм читачам.


Нічні клуби. Журналіст побував у кількох закладах у центрі міста і на Гідропарку і, наводячи телефони закладів, радить їх відвідати.

Києво-Печерська Лавра. Купіть свічки на вході у нижні і верхні печери і йдіть по довгому і звивистому тунелю попри засклені могили монахів, багато з яких є православними святими, чиї ноги чи руки виглядають з-під поховального вбрання. Після того, як виберетесь назовні, подивіться Успенський собор, який був відновлений після руйнувань у Другій Світовій війні.

Мініатюрні роботи Миколи Сядристого – наступне, що радить подивитись The New York Times. Його роботи, як піщинка, представлені для розгляду під мікрокопом. Микола Сядристий – майстер самоучка, відомий на території усього колишнього Радянського Союзу.

Музей війни. Недалеко від монастиря, у 10 хвилинах ходи, - музей Великої Вітчизняної Війни. І його радить подивитись також The New York Times.

Бессарабський ринок – наступний пункт з "порадника" видання. Тут можна знайти усі мислимі делікатеси і навіть подегустувати їх.

Експозиція художника Сергія Радкевича у Бессарабському ринку. Фото Сергія Ільїна. PinchukArtCentre

Ніч у музеї. The New York Times радить також відвідати PinchukArtCenter, який відкритий до 9 години вечора. Журналіст хвалить чудову колекцію сучасного мистецтва. Тут можна і поїсти у кафе. Коли музей зачиняється, SkyArtCafe перетворюється на розкішний нічний клуб BarSky.

Зараз у PinchukArtCenter триває персональна виставка Аніша Капура. На фото - його робота "Постріл у кут"

Ріо На Дніпрі. Неподалік від центру є пішохідний міст на Труханів острів. З чудовими пляжами і гарними видами на місто, цей острів є улюбленим місцем для проведення вікенду. Втім, купатись у річці небезпечно через рівень забруднення. Але сам по собі острів виглядає чудесним.

Фото anaroza, Anosmia, thisisbossi з Flickr, pinchukartcentre.org, relax.ua

Реклама:

Головне сьогодні