Українці, які збираються до Італії, все ще у підвішеному стані

— 20 липня 2012, 12:29

Після закриття з 13 липня візового центру, який приймає документи у туристів і передає їх до консульства Італії, заявникам пропонують записуватися на співбесіди на кінець серпня.

За тиждень, який минув з 13 липня, найближча дата запису на подачу документів зсунулася з 1 на 21 серпня.

Водночас деяких заявників, яким були анульовані співбесіди і у яких наближується дата поїздки, обдзвонюють працівники візового центру.

"Нам подзвонили і спитали, коли у нас дата вильоту, але поки не запропонували нової дати співбесіди і не сказали, чи зателефонують. Думаю, вони просто збирають інформацію, але сумніваюся, що навіть за найкращого сценарію розвитку подій ми встигнемо отримати візи", - розповіла киянка Наталя, яка має вилетіти до Італії 4 серпня.

Водночас іншим туристам, які збираються вилетіти 10 серпня, запропонували нову дату подачі документів – 31 липня.

Чи встигнуть у консульстві розглянути їхні документи, співробітник візового центру, який телефонував, сказати не зміг.

Під візовим центром Італії у п’ятницю майже немає людей – лише заявники на бізнес-візу і посередники, які пропонують туристам свої послуги – переклад документів, оформлення тревел-чеків, страховки.

За словами одного з них, офіційно візовий центр не проводить перезапис заявників, у яких наближується дата поїздки.

"Багато хто скасував або переніс свої відпустки і перезаписався на серпень", - сказав чоловік.

Як відомо, у посольстві Італії запевнили, що всі заявники, яким були анульовані співбесіди, встигнуть отримати візи. За словами прес-аташе посольства Андреа Доменіконі, співробітники візового центру роблять перезапис людей на співбесіди в залежності від дат їхніх поїздок.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні