Ураган на Кубі: евакуація мешканців та 8-метрові хвилі

— 25 жовтня 2012, 15:00

До цього він пронісся над Ямайкою, а потім набрав силу над теплим Карибським морем, повідомляє Бі-бі-сі.

Влада Куби оголосила про евакуацію щонайменше 55 тис. мешканців з районів, де очікується різкий підйом води в результаті проливних злив. Метеорологи передбачають, що рівень опадів може досягти 50 см.

Біля південно-східного узбережжя острова вже спостерігається сильний приплив, який може досягти двох метрів, а висота хвиль поблизу берега обіцяє перевищити вісім метрів.

За даними Національного центру попередження ураганів в Майамі, швидкість повітряних потоків усередині урагану досягла 145 км/год і продовжує зростати.

Тому не виключено, що він найближчим часом досягне другої категорії. В даний час "Сенді" знаходиться в ста кілометрах від Гуантанамо і рухається на північ зі швидкістю 21 км/год.

Очікується, що епіцентр урагану доведеться знаходитиметься у Сантьяго-де-Куба, де і випаде значна частина опадів.

На півдні Флориди теж готуються до зустрічі урагану, проте "Сенді", швидше за все, обійде стороною Мексиканську затоку, де зосереджено багато газових і нафтових вишок.

Влада Куби розпорядилися про припинення повітряного, автобусного та залізничного сполучення на сході країни. Максимальний рівень небезпеки оголошено у п'яти провінціях: Гранма, Гуантанамо, Лас-Тунас, Ольгин і Сантьяго-де-Куба.

Реклама:

Головне сьогодні