На "дахові світу", в Тибеті відкрито найвищий національний парк

— 29 жовтня 2012, 14:07

До парку увійшли п’ять гір - восьмитисячників Тибетського автономного регіону, зокрема Еверест (Джомолунгма), що має висоту в 8848 метрів, Чо-Ойю (8201 метр) та Шишабангма (8013 метрів).

Про це повідомляє CNN із посиланням на China Daily.

Іще частинами парку стали 10 гір висотою 7-8 тисяч метрів над рівнем моря, льодовики та гарячі джерела.

"Мета національного парку – збереження екології та біорозмаїття, а також попередження нелегального видобутку ресурсів та використання землі", - повідомив заступних керівники Туристичного бюро Тибету Сан Йонпінг.

Вхід на територію парку тепер коштуватиме 180 юанів з людини, 400 – за невелике авто та 600 – за велике. Щоправда, де розташуються офіційні входи та в'їзди на територію Національного парку Джомолунгма та які автомобілі відноситимуть то малих, а які – до великих, поки що не оголошують.

Як передбачає китайський уряд, національний парк Джомолунгма, а також відкриті раніше парки Ярлунг Цангпо та Намцо, перетворять Тибет на світову туристичну принаду.

Нині у туристичній галузі працює близько 300 тисяч мешканців регіону. Протягом останніх 5 років кількість туристів, які приїздять до Тибету, щорічно зростає на 30% і до 2015-го, за офіційними прогнозами, має сягнути 15 мільйонів осіб.

У 2015-му запрацює найвищий у світі аеропорт у Нагчу, розташований на висоті в 4436 метрів над рівнем моря.

Реклама:

Головне сьогодні