У Німеччині заборонили голі перегони на санях. Відео

— 27 листопада 2012, 13:11

Тисячі людей, які щозими з'їжджалися до Німеччини заради цього заходу, тепер позбулися свята, повідомляють Вести.ру з посиланням на The Local.

"Голі катання" на санях і сноуборді проводилися в місті Браунлаге з 2009 року. Щороку кількість туристів, що приїжджали сюди заради цього "стрип-чемпіонату", значно перевищувала кількість місцевих жителів, що становить трохи більше 6 300 чоловік.

Захід незмінно переростав у майже божевілля, оскільки любителів повалятися голяка в снігу з кожним роком приїжджало в Браунлаге все більше.

Напруга сягнула піку на початку цього року, коли сонне і спокійне містечко в Нижній Саксонії "захопили" 25000 приїжджих. Крім того, один з гостей свята - якийсь Нільс з міста Ітце - отримав у ході змагань сильні обмороження.

Місцева радіостанція 89.0 RTL передавала про багатотисячні пробки, в які потрапили бажаючі подивитися, як 30 спортсменів будуть роздягатися перед спуском з гори.

"Коли кількість глядачів майже в п'ять разів перевищила кількість місцевих жителів, ми зрозуміли, що наша матеріально-технічна база вичерпана. Треба переходити на новий рівень, до чого ми поки не готові", - заявили організатори чемпіонату.

"Це велика втрата для міста", - заявив Крістіан Кламт, що відповідає за розвиток туризму в Браунлаге. Чемпіонат був однією з головних приманок для туристів, які відпочивають в Гарці.

"Ми постараємося відновити "голі катання" через рік. Візьмемо перерву на 2013-й і подумаємо, що можна зробити. Все-таки ця подія - єдина у своєму роді, і не хочеться його втратити", - уклали організатори.

Реклама:

Головне сьогодні