10 Топ-напрямків для подорожі в 2013-му

Якщо ви шукаєте привід вирушити до Європи, або просто потусуватися, то маєте переконатися, що наведені нижче європейські міста є обов'язковими для відвідування.

Завдяки безлічі нових готелів і музеїв, фестивалів, ярмарків та купі всього іншого, ці міста і потрапили до списку найгарячіших європейських точок, які можуть повністю зайняти весь день мандрівника.

1. Ліверпуль, Англія

Якщо ви чули про Ліверпуль, лише у контексті відомої футбольної команди, то ви багато чого втрачаєте.

Окрім Лондона, це найпривабливіше місто Англії, яке пропонує величезну кількість новорічних вечірок.

На початку року тут відкривається найновіший театр, в якому проходитимуть музичні події, виставки та кінодемонстрації.

Крім того, в серпні тут триває тиждень Бітлз, присвячений музиці одній із найвпливовіших поп-груп у світі.

2. Корсика, Франція.

Частина привабливості французького мініатюрного острова Корсика, якраз у його віддаленості від материка.

Середземноморське містечко - неймовірне у своїй малолюдності та тиші, його не можна порівнювати із натовпами Канн та Ніцци. Більшість пляжів тут практично індивідуальні.

Тим не менше, у 2013-ому році містечко таки наповниться людьми. З 29-го червня по 21-е липня тут відбудеться славнозвісний Тур де Франс.

3360-кілометровий заїзд пройде територію всієї Франції, доки не завершиться під вогнями Тріумфальної арки у Парижі.

3. Рейк'явік, Ісландія

Факт, що це місто є найдоступнішим європейським напрямом, а також воно "круте" через декілька причин.

Тут знаходиться ізольований острів вулканів та льодовиків, який в свою чергу, є домівкою для нової концертної зали Harpa Рейк'явік. Вона відкрилася нещодавно та наразі є офіційним будинком ісландського театру опери та симфонічного оркестру Ісландії.

Крім того, Зимовий фестиваль вогнів, що триває 7-1-го лютого принесе гарну музику, вистави та страви, які підніматимуть настрій.

4. Стамбул, Туреччина

Найбільше місто Туреччини тішить відвідувачів своїми стильними готелями, бутиками та сучасним мистецтвом.

У 2013-ому році тут відбудеться кілька цікавих подій. 14-17 вересня пройде Мистецький міжнародний фестиваль пряжі, на якому можна буде подивитися чудові роботи майстрів з Туреччини, а також Близького Сходу.

У вересні також відбудеться велике Стамбульське бієнале, куратором якого виступить відомий критик Фуля Ердемчі.

5. Інсбрук, Австрія

Австрійська столиця може вкрасти значну частину уваги від решти міст країни, проте, не зважаючи на те, що Відень - прекрасне місце, варто подивитися і Інсбрук.

Оточене Альпами місто вабить доступом до кращих європейських гірськолижних курортів.

А якщо відвідати це місто на початку року, то засніжені схили доведеться ділити із зірками сноубордингу, які відвідають це місто із 30 січня по 3 лютого.

6. Крит, Греція

Один із найбільших островів Середземного моря пропонує своїм туристам безліч інтимних переживань, а також неймовірну кількість причин для вечірок. Одна з таких - святкування 100-річного ювілею союзу із Грецією.

Крім того, Крит продовжує затверджувати свою репутацію, одного з кращих винних виробників регіону із постійно зростаючим каталогом аборигенних сортів винограду.

7. Гельсінкі, Фінляндія

Всесвітня столиця дизайну активно продовжує розвиватися у цьому напрямі.

Так, нещодавно на площі Нарінкка з'явилася Каплиця тиші Kamppi, що нагадує дерев'яне яйце із німбом вгорі.

Крім того, скоро тут відкриється перша громадська сауна Kulttuurisauna.

А на околиці міста, у дворі виставкового центру WeeGee, що розташований в Експоо, приземлився незвичайний об'єкт: будинок-літаюча тарілка, що демонструє еру космічного дизайну та архітектури кінця 1960-х років.

А від 17-го до 20-го липня тут проходить регата Tall Ship Races.

8. Белфаст, Північна Ірландія

Ознайомитися краще із легендарним Титаніком, можна якраз тут, у Белфасті. Це судно було побудоване в 1912-ому році у цьому місті.

Варто відвідати старий Harland and Wolff Shipyard, де народжувався легендарний корабель, а також новий вражаючий комплекс Titanic Belfast.

Нещодавно тут відкрилася експозиція, яка демонструє колекцію речей із судна.

9. Амстердам, Нідерланди

У квітні, після 10-річної реконструкції, нарешті відкриється Національна галерея Rijksmuseum. Вона існує вже понад 200 років - датою відкриття вважається 31 травня 1800. Тільки в 1808 році вона переїхала в Амстердам з Гааги.

Оновлений центр включатиме новий павільйон, присвячений азіатському мистецтву, а також яскраві та відновлені зали, куполи та галереї.

А 25-го квітня у місті відкриється музей Ван Гога, якраз до 160-го дня народження майстра.

10. Берлін, Німеччина

У жовтні 2013-го дістатися цього міста буде набагато приємніше, адже тут відкривається довгоочікуваний аеропорт Brandenburg Airport, будівництво якого коштувало 4,2 млрд. євро (5,4 млрд. доларів США).

Будівля буде однією з найсучасніших у світі.

Крім того, сюрпризом для гостей стане поява найдоступніших 5-зіркових готелів світу.

А у лютому планується відкриття величезного торгівельного комплексу Waldorf Astoria Berlin, а також Leonardo Hotel Berlin Mitte.

За матеріалами CNN

Реклама:

Головне сьогодні