Найріздвяніші міста Америки

Цьогорічні різдвяні дзвоники уже задзеленчали в багатьох країнах світу, зокрема в Сполучених Штатах. Утім найріздвяніші міста Америки, в яких нині панує особлива святкова атмосфера, вирішило назвати видання Time.

У місті Вудсток, що в штаті Вермонт, 25 років тому з’явилася традиція проведення передріздвяного фестивалю Wassail Weekend, чиє коріння сягає в ХІХ-те сторіччя. Восейл – це такий місцевий гарячий різдвяний напій.

На честь наближення свят крамниці у Вудстоку працюють допізна, щоби всі встигли купити подарунки для тих, кого люблять. Вулицями проходить святковий парад – кавалькада з 50 коней, чиї вершники вбрані в святкові та старовинні костюми, фургони та сани.

Свято в Вудстоку втілює в собі все те, яким ви уявляли Різдво, та навіть більше, запевняє видання.

Святковий ритуал Las Posadas – відтворення поневірянь Марії та Йосипа та прохань людей про притулок - щороку проводять у країнах Латинської Америки у передріздвяний вечір. Власна версія цієї традиціє є і в Лос-Анджелесі. Процесія починає рух від старовинної будівлі на Олвера-стріт о 17:30, і до неї можуть приєднатися всі охочі. Від домівки до домівки йдуть дорослі та діти з запаленими свічками, ведучи за собою тварин.

Любителям пишної різдвяної атрибутики сподобається свято, проведене в тематичному готелі Christmas Place, що в місті Піджен Фордж, Теннессі. У його старовинній будівлі святкові заходи розпочинаються ще за місяць до самого Різдва, зокрема спеціальним гостем закладу є пра-пра-правнук письменника Чарльза Діккенса.

На тій самій вулиці, просто через дорогу розташувалася найбільша різдвяна крамниця американського Півдня, яка носить таку саму назву - Christmas Place.

Між тим найбільша різдвяна крамниця в світі (принаймні, вона такою себе проголосила) знаходиться в маленькому містечку Франкенмус, що в штаті Мічиган. Проща магазину Bronner's Christmas Wonderland, котрий відкрився в 1945-му році, дорівнює половині футбольного поля. Щороку тут буває близько 2 мільйонів покупців.

Південно-каліфорнійське місто Солванг заснували в 1900-х роках вихідці з Данії, і його назва перекладається як "сонячне поле". Солванг часто називають "датською столицею Америки", тут і сьогодні бережуть скандинавські традиції, зокрема ті, що стосуються Різдва. До свята будинки та чотири вітряки, що є в Солванзі, прикрашають вогниками, а городяни розважаються і витанцьовують під фолк-музику.

Санта Клаус – це не лише білобородий дідусь, якого чекає з подарунками чимало малят, це ще й місто, яке знаходиться в штаті Індіана.

"Американська батьківщина Різдва" зветься так від 1852-го року, як повідомляє вебсайт населеного пункту. Із цього приводу існують дві версії: згідно першої, Санта Клаусом під час загальних зборів городян запропонувала його назвати якась дитина, і пропозицію прийняли.

За іншою версією, місто спочатку звалося Санта Фе, але назву довелося змінити, коли стало відомо, що Санта Фе в Америці вже є.

Хай би там як, але Санта Клаус нині дуже пишається своєю назвою, хоча тони листів від малечі й завдають щороку клопоту тутешнім поштарям.

У місті Макаденвілл, що в штаті Північна Кароліна, щороку 1 грудня запалюють святкові вогники не на одній ялинці, а щонайменше на 375. Вони мерехтять протягом 26 днів, завдяки чому Макаденвілл носить титул "Різдвяного міста Америки".

Величезне місто Нью-Йорк на Різдво, здається, стає ще більшим, приймаючи мільйони туристів. Ті, кого не лякають черги та натовп, прагнуть взяти участь у святкових гуляннях в Брайант-парку, на власні очі побачити ялинку в Рокфеллер-центрі, вистави Радіо-сіті, святковий декор у вітринах всесвітньовідомих торгівельних центрів. Увесь Нью-Йорк в ці дні нагадує якийсь хороший різдвяний кінофільм.

Традицію президентської ялинки в Вашингтоні започаткував у 1923-му 30- голова держави, Калвін Кулідж. Відтоді її встановлювали в різних місцях столиці США, зокрема на галявині коло Білого дому, але з 1954-го місце ялинки, до котрої приходить американський президент із родиною, лишається незмінним – це парк Еліпс.

Фото Reuters, з сайтів innatchristmasplace.com та Flickr (by graciecavnar, David Cirone, HaryPotter, OneTry, DangerousBiz, crgimages, dennoit)

Реклама:

Головне сьогодні