Тест

До кінця року "Укрзалізниця" продаватиме електронні квитки на всі потяги

Про це заявив головний інженер Головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Євген Дихне на брифінгу в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, в експериментальному режимі ця технологія з 5 лютого використовується під час продажу квитків на швидкісні потяги "Інтерсіті+".

Дихне повідомив, що після впровадження зазначеної технології на всіх потягах внутрішнього сполучення та відмови від бланків суворої звітності (квитків) "Укрзалізниця" зможе щорічно економити близько 20 мільйонів гривень.

Він також повідомив, що в рамках експерименту для поїздів "Інтерсіті+" було закуплено мобільні термінали контролю зазначених квитків виробництва компанії Motorola кількістю 40 штук.

Говорячи про ціну такого пристрою, він зазначив, що вона відповідає "вартості хорошого смартфону".

"До кінця року необхідно придбати близько 4 тисяч штук таких пристроїв", - сказав Дихне.

За його словами, зазначена система має кілька способів контролю легітимності документа: сканування; у разі якщо документ зім'ятий і сканування неможливе, в пристрій заноситься ідентифікаційний номер, зазначений на квитку.

Також ідентифікація здійснюється за іменем та прізвищем пасажира.

Дихне також зазначив, що здати такий квиток можна так само, як і будь-який інший квиток, придбаний через інтернет.

З 5 лютого на потяги "Інтерсіті+" було реалізовано понад 250 зазначених електронних квитків, додав він.

Як відомо, "Укрзалізниця" з 5 лютого розпочала випробування в реальних умовах електронного проїзного документа на поїзди класу "Інтерсіті+".

Відтепер, замовивши через Інтернет, сплативши банківською платіжною карткою та самостійно роздрукувавши посадочний документ, пасажир прямує до поїзда.

За допомогою мобільного термінала контролю документів провідник перевіряє інформацію на відповідність, і пасажиру надається право на поїздку.