Маршрут стереотипами Криму

"Велика Ідея" представляє короткий путівник туристичними місцями Криму, наповненими стереотипами. І пропонує альтернативу.

Коктебель

Усі знають: До Коктебелю не можна везти дітей, тому що на пляжах там одні нудисти, а виною тому - фестиваль "Джаз-Коктебель", що розбестив селище, ну, і поет Максиміліан Волошин, який все це розбещення почав, напевно разом з безсоромницею Ахматовою.

Що робити: Насправді нудисти в основному мешкають в Лисячій бухті. Правда, останнім часом і там стало неблагополучно - алкаші і любителі смаженого все частіше збираються в "Ліски", щоб подивитися на п'яні, обкурені і одухотворені оголені тіла.

Якщо ви не один з них, то вам там робити нічого - в сусідньому селищі Орджонікідзе або Курортному вас зустрінуть набагато краще: ніхто не стане лізти до вас під купальник, а нудисти ховатимуться за далекими пагорбами.

А якщо вам потай хочеться морально долучитися до оголених з "Джаз-Коктебелю", то краще їхати в Золоте - там мальовнича природа і майже не буває людей.

Сімеїз

Усі знають: Сімеїз - це селище, куди з'їжджаються всі геї з пострадянського простору. Жоден гей, що їде відпочивати до Криму, не може минути Сімеїзу. Там - його маленька Мекка, там - знамените кафе "Ежи", де в пари на дискотеках не стають хлопчик-дівчинка.

Туристу-не-гею варто бути обережним: з-за кущів раз по разу вилазять чіпкі гейські пальчики, що норовлять схопити за що-небудь інтимне.

Що робити: Вирушати в традиційний, наділений міцними сімейними цінностями Севастополь. Там геїв не люблять і взагалі воліють про них не говорити, щоб не кортіло.

Залікувати моральні рани можна в "РінгоСтарБарі" в Артбухті - улюбленому барі хіпстерів, музикантів і взагалі любителів шот-коктейлів. А звідти - прямо на кораблик до Радіогірки і назад, обов'язково на другому поверсі, щоб вітер розігнав погані думки.

Алушта

Всі знають: Алушта - головне місто-курорт Криму, влітку варто їхати саме туди, оскільки жодне інше місто славного півострова не може гідно прийняти туриста. Дійсно, в жодному іншому місці Криму, а то й в усьому світі, немає таких черг на міський пляж і такої кількості приватних платних пляжів, у вартість відвідування яких не входить нічого, крім лежака. Саме тому, мабуть, кількість охочих відвідати Алушту з року в рік зростає.

Що робити: Недалеко від Алушти є маса непримітних селищ з відсутністю черг на місце під сонцем і гідною оспівування природою. Наймиліший з них - Партеніт. Це місце, не обтяжене красивою архітектурою, як, наприклад, Гурзуф, зате насичене парками. Один український олігарх одного разу побудував у Партеніті парк "Айвазовський" в пам'ять про улюбленого мариніста. Зробив він це для того, щоб прикрасити свою віллу. І вийшло у нього це дуже навіть непогано.

Джанкой

Усі знають: До Джанкоя не варто навіть ногою ступати - між пальців відразу опиниться кущ конопель, який за безцінь вам підсуне місцевий татарин, який виростив його у себе у дворі.

Ще більшу небезпеку становлять продавці ікри: вони здатні піддати вас гіпнозу і за дикі гроші продати літрову банку прісних кульок з білка.

Що робити: У Джанкої, як і взагалі на півночі Криму, туристу дійсно нема чим зайнятися, крім скупки ікри і конопель. Але якщо ви все-таки адепт спорту, а не всього вищепереліченого, то є резон відправитися, наприклад, до Арабатської стрілки. А там, крім живописних видів, буває непоганий вітер, що дає волю кайтерам та іншим любителям осідлати високі хвилі.

Казантип

Всі знають: На "Казантипі" тільки й роблять, що мішками засипають у рот екстазі та винюхують тонни фена. Днями і ночами безперервно наркомани в кислотних нарядах смикаються під моторошну електронну музику, а під кінець фестивалю, ледь живі, намагаються виїхати додому, віддаючи таксистові останні гроші.

Що робити: Може, для когось "Казантип" і залишився наркоманською республікою, але останнім часом з'явилася альтернатива - третій рік паралельно з фестивалем на майданчику "Марс" проходять "Z-Games".

Цілком здорові, без жодних ознак наркоманії дітлахи приїжджають до Поповки, щоб під музику покататися на хвилях, приборкати вітер і просто подивитися на красиві спортивні тіла в модних вбраннях.

Правда, через фестивальний контингент в Поповці стало дуже дорого - кімната у місцевої бабульки може обійтися, як пристойний номер в готелі.

Всі знають: У Криму поганий сервіс, дорого і брудно.

Що робити: Їхати в інше місце або перестати скиглити.

Усі фото підібрані автором

Реклама:

Головне сьогодні