Міста, які варто відвідати в 2015-му: Топ-10 від туристичного путівника

— 21 грудня 2014, 11:03

Топ-10 міст, які варто побачити на власні очі, наводить сайт roughguides.com.

"Йоханесбург являє собою майбутнє. Моя версія того, яким стане світ, це схожим на Йоханесбург", - сказав свого часу режиссер фільму "Район №9" Ніл Бломкамп, котрий народився в цьому місті.

Як зазначає видання, найкрупніше місто Південної Африки вирвалося з ланцюгів свого буремного минулого та перетворюється на прекрасний культурний центр. У списку місць, які неодмінно треба побачити - Музей апартеїду та Пагорб конституції.

Заснована фінікійцями Малага може запропонувати туристові дещо більше, ніж звичайний іспанський "коктейль" із сонця, моря та сангрії – хоча й першого, й другого, й третього тут не бракує. В 2015-му році в Малазі відбудеться відкриття філії французького Центру Жоржа Помпіду. У ньому будуть виставлені роботи уродженця міста Пабло Пікассо.

Інші цікавинки – Музей російського мистецтва, який розташувався в колишній будівлі тютюнової фабрики та "Сохо" Малаги, де можна побачити роботи вуличних художників-новаторів.

"Є багато міст, які мені до вподоби, але мені більше подобається Новий Орлеан", - зізнався якось Боб Ділан.

У Новому Орлеані працює понад 1400 ресторанів. До того, як місто постраждало від урагану "Катріна", їх було вполовину менше. Новий Орлеан відродився та продовжує бути одним із найкращих куточків планети, куди варто їхати за хорошою музикою та смачною їжею.

Гамбург, хоча і є вполовину меншим від Берліна, може суперничати зі столицею в галузі гучних нічних розваг. Освітлену неоновими вогнями вулицю Репербан – із численними барами та рок-тусовками - місцеві називають "найгріховнішою".

Хоча нині столиця Оману – це Маскат, Нізва лишалася серцем султанату впродовж більш як тисячі років. Саме сюди стікалися звідусіль митці, торгівці та вчені. В 2015-му році Нізву проголосять Ісламською столицею культури. Цій події буде присвячено низку урочистих заходів.

Завдяки великобюджетному кіно світ знає про красу Веллінгтона. Тим, хто в 2015-му вирушить до Нової Зеландії, видання радить неодмінно побувати в музеї Te Papa, де, зокрема, зберігається плащ із пір'я, який подарували на Гавайях Джеймсові Куку.

Белград дуже просто вписати у маршрут подорожі Європою, і місто достатньо невелике, щоби відкрити його для себе в прогулянках пішки. Від Белграда за 10 годин можна дістатися потягом до мальовничої столиці Чорногорії Подґоріци.

Дуже сонячне аргентинське місто Сальта розкинулося в підгір’ї Анд. Тут є пальми на площах, церкви колоніальної епохи та багато фолк-музики, що лунає з клубів. Також можна відвідати виноградники, де народжується одне з найкращих вин країни.

Знаходячись посередині між Лондоном та Ліверпулем, Бірмінгем часто лишається без уваги туристів, і дарма. Дуже цікавим, зокрема, є старовинний промисловий район Дігбет із його вікторіанськими будинками та вінтажними крамничками.

Найбільше місто та колишня столиця М'янми Янгон завершує Топ-10 міст, куди варто з'їздити в наступному році. Видання також радить звернути увагу на пляжі Танінтайї, котрі лише нещодавно відкрили для туристів.

Фото з Flickr (by Leo Hidalgo, lab604, dany13, yeowatzup, Christian Senger, shanediaz120)

Реклама:

Головне сьогодні