Найкращі місця для родинного відпочинку у Європі. Фото

Європа - один з найпривабливіших туристичних напрямків для сімейного відпочинку. Безліч пам'яток, музеїв світового значення, пляжів і курортних міст та дитячих розважальних центрів, сприяють чудовому відпочинку для всіх членів сім'ї. Потрібно лише обрати правильне місце.

Найвибагливішим туристам - дітям - обов'язково припадуть до смаку різнопланові європейські розваги: легендарні замки, дрімучі ліси з казок братів Грімм, острови з дикою природою, пляжі, на яких так зручно зводити піщані замки.

Все це і навіть трохи більше ви знайдете в складеному експертами Lonely Planet списку з 10 місць, які ідеально підійдуть для сімейного відпочинку в Європі цього року.

1. Кент, Великобританія

Так званий "англійський сад" переживає наразі друге народження, а популярність його серед мандрівників зростає. А молодші члени ваших родин точно знайдуть чим зайняти тут свій допитливий розум.

ВІДЕО ДНЯ

Візьміть з собою відерце і лопатку і займайтеся улюбленою з дитинства справою на піщаному пляжі Бродстерс (Broadstairs Beach); насолодіться вікторіанською атмосферою, що панує в будинку, де колись мешкав Чарльз Діккенс. Дозвольте вашим нащадкам заглянути одним оком у Середньовіччя, блукаючи центром містечка Сендвіч (Sandwich).

Ще одне вельми популярне місце - Маргейт (Margate), де в 2011 році був відкритий Музей сучасного мистецтва. Переживши реконструкцію, він не втратив проте свою індивідуальність. І тут знають, як зробити дитину щасливою. Доказом тому стане відкриття 19 червня парку розваг Dreamland, з оновленою дерев'яною гіркою (найстарішою у Великобританії), колесом огляду, спіральної гіркою 1920-х років і каруселлю. Старшому поколінню гарантовані припливи світлої ностальгії.

Тут і далі фото з Flickr by Jim Bowen

2. Графство Керрі, Ірландія

Таємничі острови, визирають з-за скель берегової лінії, оповиті туманами гори і озера, замки, монастирі і руїни, які так і манять дослідників. Не дивно, що графство Керрі (County Kerry) розбурхує уяву і пробуджує дух пригод у мандрівників всіх вікових категорій. Але і це ще не все.

Популярний півострів Дингл (Dingle Peninsula) і Кільце Керрі (Ring of Kerry) - відрізок Дикого Атлантичного Шляху - буквально всипані цікавими місцями. Прогулянка цими куточках зможе надовго зайняти навіть найбільш невгамовних.

Незаселена частина Ірландії ідеально підходить дітям і дорослим, в яких живе дух авантюризму. Якщо ви приїхали сюди влітку, перевірте свій вестибулярний апарат, прокотившись на поромі на острів Грейт-Бласкет (Great Blasket Island). Тим, хто мріє стати моряком, припаде до душі поїздка на човні до островів Скелліг (Skelligs).

Ще одна розвага - верхова їзда вздовж пляжу Россбі (Rossbeigh), звідки відкриваються види на могутній Атлантичний океан. Для найвідданіших фанатів водних процедур організовано школу серфінгу. Здійсніть епічну подорож Національним парком Кілларні (Killarney National Park) - в ущелині Данлоу (Gap of Danloe), - де вам доведеться сплавлятися на човні, пробиратися пішки, їхати на велосипеді або верхи і вчитися обходити пастки.

До речі! Раз вже ви опинилися тут, обов'язково поїдьте познайомитися з Фанджіо, диким дельфіном-афаліном, якого протягом останніх 30 років регулярно бачать поблизу Порта Дингл (Dingle Harbour).

by Edward Simpson

3. Шварцвальд, Німеччина

У Чорному лісі, відомому як Шварцвальд, є все, про що може мріяти дитина: незліченні пішохідні стежки, зручні велосипедні доріжки, відкриті плавальні басейни, пологі лижні схили. Просто задумайте бажання - і в лісі на південному заході Німеччини воно обов'язково здійсниться.

Обмежені в коштах? Скористайтеся гостьовою картою KONUS, що дає право на безкоштовний проїзд у місцевих автобусах і поїздах. Гарно заощадити також можна, ночуючи в фермерських будиночках. Погодьтеся, у пробудженні під мукання корів є своя чарівність.

Відвезіть дітей в Тріберг (Triberg), де знаходиться будинок з гігантським годинником-зозулею розміром з цілу будівлю (найбільший в світі, за книгою рекордів Гіннесса), кафе Café Schäfer, в якому, як кажуть, був придуманий оригінальний рецепт Шварцвальдського торта, і найвищий в Німеччині водоспад, де мешкають червоні білки.

По всій території цих місць розкидані озера. Наприклад, обрамлені лісами Тітізее (Titisee) і Шлухзее (Schluchsee). На північ ви зустрінете пряникові будиночки місцевих сіл, наприклад, Кінцігталь (Kinzigtal). Дерев'яно-цегляні будівлі Генгенбаха (Gengenbach) послужили декораціями в одній зі сцен фільму "Чарлі і шоколадна фабрика", а у чудовому містечку Шильтах (Schiltach) навіть є канатна дорога.

by gravitat-OFF

4. Будапешт, Угорщина

Відома своєю багатою історією та запальним нічним життям столиця Угорщини залишається, однак, на диво сімейним місцем. Будьте готові внести корективи у свої плани і навіть змінити маршрут, щоб максимально потішити своїх дітей.

Почніть з купалень. Будапешт розташований на гарячих джерелах, тут працює безліч критих і відкритих басейнів і спа, в цілющих водах яких дорослі зможуть зцілити свої недуги (або відпочити з похмілля), а молодші члени родин похлюпатися від душі. Особливо дітям сподобається хвильова машина в Геллерт (Gellért) і штучний вир в Сечені (Széchenyi).

У другій половині дня настрій втомлених малюків підвищать угорські солодощі - ласуни проведуть не одну годину за дегустацією незліченних тістечок і фруктових пирогів. Чим ще зайнятися? До ваших послуг зоопарк, єдиний в Європі і постійно діючий цирк шапіто, ляльковий театр і дитяча залізниця. Остання, до слова, працює цілий рік, а її обслуговуванням займаються діти віком від 10 до 14 років.

by Ashlynn Pai

5. Форарльберг, Австрія

Розташована в передгір'ях Арльбергських Альп область Форарльберг (Vorarlberg) часто упускається з виду завойовниками тірольських схилів. Тим часом упущення це абсолютно неможливо пробачити. Земля молочних ферм, диких квітів, пасовищ і тихих долин - справжня знахідка для сімейної подорожі. Більше того, відпочинок тут більш доступний, ніж у будь-якій іншій частині Австрії.

Туристичні фірми складуть для вас список рекомендацій з переліком прогулянкових маршрутів, які осилять і діти, а також ферм, де можна зупинитися на ніч. Багато хто з фермерів, до речі, влаштовують безкоштовні заходи для дітей - від походів до водоспадів до ремісничих майстер-класів. Побувайте на молочних фермах Брегенцервальда (Bregenzerwald) і луках Кейзештрассе (Käsestrasse), або "Сирної дороги". У липні в Блуденці (Bludenz) подивіться на гігантських фіолетових корів на фестивалі шоколаду Milka. Візьміть під свій патронаж одну з красунь на фермі Kräuterbauernhof Erath.

Відправившись на північний захід, зазирніть до Брегенца (Bregenz), підніміться на фунікулері на вершину гори Пфендер (Pfänder). Тут, на висоті 1064 метри, знаходиться оглядовий майданчик з видами на Альпи. У цих місцях водяться олені, кабани, гірські козли і бабаки. Брегенц розташований на березі Боденського озера (Lake Constance). Добре облаштовані велодоріжки ведуть звідси прямо в сусідню Німеччину і Швейцарію, а в компанії La Canoa можна взяти напрокат каяк.

by Mathias Erhart

6. Аландські острови, Фінляндія

Розташовані біля західного узбережжя Фінляндії Аландські острови є територією самоврядування і дуже популярні серед жителів материкової Фінляндії та Швеції.

Мандрівники приїжджають сюди на поромі. За межами цих країн про архіпелаг мало хто знає. Це найбільш сонячна точка Північної Європи, де можна організувати собі відмінну відпустку. Тут є приголомшливі пляжі (на території Дегерсанда (Degersand) є першокласна зона для купання і кемпінг, а вздовж мальовничих зелених полів, червонуватих скель і блискучого моря прокладені зручні пологі велосипедні доріжки.

Відведіть три дні на підкорення 65-кілометрової Поштової дороги (Mail Road), яка пролягає вздовж колишнього шляху поштового сполучення між Фінляндією і Швецією. Цей шлях в період 1638 по 1895 рік проходив через Аландські острови. По дорозі вам зустрінуться дві головні пам'ятки острова: замок XIV століття Кастельхольм (Kastelholms Slott), розташований у мальовничій бухті, і зруйнована російська фортеця Бомарсунд (Bomarsund), з отворами для гарматних дув.

Жвава столиця архіпелагу, Мариехамне (Mariehamn), зустріне найменших гостей торговим барком, Pommern, пришвартованим біля чудової будівлі морського музею (Sjofartsmuseum), і аквапарком Мариенбад з численними гірками, саунами, відкритими і критими басейнами.

by Fredrik Rubensson

7. Ібіца, Іспанія

Мегаклуби Ібіци стали вже легендою. Але розквіт клубного життя, що припав на 80-90-і роки, вже позаду, тусовщики виросли, мають дітей і тепер подорожують з ними. Не дивно, що сьогодні цей усіяний соснами острів розкрив свої обійми і сімейному відпочинку.

Затишні, прекрасно обладнані для дітей пляжі і бухти рясно засіяли берега від Санта-Еулалія-дель-Ріу (Santa Eularia d'es Riu) на сході до Портінаткса (Portinatx) на півночі. Атмосфера, що панує на острові, якнайкраще підходить для дитячого відпочинку - у вас не виникне проблем з вибором ресторану, а інфраструктура розташованих тут сільських ферм (agroturismos) дозволить не тільки розміститися з комфортом, але й надовго зайняти невгамовних малюків.

Місто Ібіца з його меланхолійними ринками хіпі та метушнею неймовірно гарне. А внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО старий центр здатний зацікавити будь-кого. Клубне життя на західному узбережжі, в Сан-Антоніо-Абаді (Sant Antoni de Portmany), як і раніше процвітає, а от інші частини Балеарських островів - місце з вельми розміреним ритмом життя.

by Franz-Josef Molitor

8. Нормандія, Франція

Коли справа доходить до сімейних поїздок, Нормандія здатна відповісти на будь-які запити, будь то активний відпочинок, розмірена відпустка в селі або канікули на пляжі.

Любителям гострих відчуттів тут буде справжнє свято. Вони зможуть сплавитися на байдарці або каное по річці Ер; попрактикуватися в лазінні по деревам в Лісі Ельфів; проїхатися по одній з незліченних стежок верхи або на велосипеді.

Сядьте в мініатюрний сафарі-поїзд і подивіться на рідкісних звірів в зоопарку CERZA; заблукайте в лабіринтах кукурудзяних полів Кана; полоскочіть собі нерви в Фестіленде - найбільшому тематичному парку Нормандії.

Якщо ж мрієте про відпочинок у моря, до ваших послуг численні пляжі і сімейні курорти цього регіону. Хочете бути оригінальними? Розгляньте один з небанальних варіантів розміщення: наприклад, в будиночку на дереві ви зможете відчути себе Тарзаном, а в форті XIX століття - побачите піратів зі свого вікна.

by Carlos Menendez San Juan

9. Скомер і Марлоу-Сендс, Уельс, Великобританія

Залишатися незвіданим для світу, будучи всенародно улюбленим на батьківщині? Острову Скомер (Skomer) це під силу. Він розташовується на території природного морського заповідника, недалеко від берегів Пембрукшира (Pembrokeshire) на південному заході Уельсу. Зустріч з місцевими жителями, без всяких сумнівів, викличе захват у юних відвідувачів.

На острові господарює понад півмільйона птахів - буревісників, кайр, олуш, бакланів, гагар. Саме вони правлять бал, не звертаючи особливої уваги на присутність людини. У воді в цей час хлюпочуться сірі тюлені, морські свині і дельфіни. Ризикніть залишитися тут на ніч, і тоді практично весь острів виявиться у вашому неподільному розпорядженні. Нагородою вам стануть захоплені обличчя дітей, коли вони почують хор з 120 тис. менських буревісників, які повертаються в свої домівки після настання темряви.

by gklyne

10. Бохинь, Словенія

Озеро Бохинь (Bohinj) здатне зруйнувати стереотипи про Словенію. Блед (Bled) - разом з прекрасною церквою на острові і замком - місце досить популярне. Проте сім'ї, які не полінуються проїхати трохи глибше по дорозі, до Бохинь, знайдуть тут ідеальне місце для активного відпочинку.

Озеро Бохинь обрамляють Джуліанські Альпи (Julian Alps), гордість яких - могутня гора Триглав (Triglav) - найвища точка Словенії. Для енергійних дітей тут передбачені сплави на байдарках, катання на гірських велосипедах, походи до водоспадів, їзда на фунікулері і плавання. Вагомим аргументом для дорослих стануть вельми приємні ціни на піцу, морозиво і страви національної кухні.

Озеро розташовується в горах, тому мандрівники повинні бути готові адаптуватися до більш низьких температур, ніж на узбережжі, і дрібний дощ. Але відмінний критий аквапарк навіть дощовий день перетворить на свято. Додайте до цього простоту організації поїздки в Любляну, і ви зрозумієте, що цей відпочинок немов створений для вас.

by neiljs
Реклама:

Головне сьогодні