Трускавець, історичний шлях курорту ®

— 11 серпня 2015, 09:00

Цілющі ж властивості тутешніх мінеральних вод першим почав досліджувати придворний королівський лікар Wojciech Oczko і в 1578 році вперше описав бальнеологічні особливості місцевості. Проте, як курорт, поселення стрімко почало розвиватись починаючи з 19 ст. Саме в той час в регіоні знайшли нафту і нафтові магнати почали в нього інвестувати. Батько Трускавця Rajmund Jarosz розпочав електрифікацію міста, провів гілку залізниці, яка з’єднала курорт з рештою світу та відкрила його для численних гостей. Вже в 1933-1939 роках курорт Трускавець був відомий на всю Європу, в тутешні вілли та санаторії приїжджали на відпочинок європейські правителі, президенти, міністри, імператори, а місто ставили в приклад іншим курортам. В літературі тих часів Трускавець вважається на порядок вищим по якості надання послуг від тепер усім відомого курорту Карлові Вари.


Сьогодні ж Трускавець є беззаперечним лідером серед українських курортів, щороку місто відвідує близько 300 тис. осіб. Трускавець пропонує своїм гостям відпочинок в Україні європейського рівня та за світовими стандартами. За всю свою історію курорт нажив чималої слави серед туристів, медичні заклади освоїли усі передові світові методики лікування, що дало чималий поштовх для розвитку медичного туризму. Санаторії Трускавця пропонують чималий спектр путівок на будь-який смак та бюджет. Курорт насичений різноманітними закладами для проживання та лікування від дрібних вілл та пансіонатів до великих санаторіїв та п’ятизіркових готелів. Останні ж зажили доброї слави серед іноземних туристів, бо надають послуги європейської якості за українськими цінами. Найбільше облюбували іноземці готель Міротель, за статистикою майже кожен другий іноземний гість обирає цей заклад.


Трускавець – це український курорт європейського рівня, який має свою особливу історію, постійно розвивається та йде в ногу з часом, його з впевненістю можна назвати найкращим курортом України, який вивів відпочинок в Україні на якісно новий рівень, що гідно представляє Україну на світовому ринку туризму.

Реклама:

Головне сьогодні